Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Programe de cercetare la CERN
CERN - Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară oferă în acest an studenţilor posibilitatea de a accesa mai multe programe de formare în domenii precum inginerie, IT sau fizică aplicată. Pentru cele peste 100 de locuri disponibile, termenul limită de trimitere a aplicaţiilor este 9 martie 2012.
Studenţii români din anii terminali care provin din ţări membre CERN, printre care şi România, au ocazia de a se înscrie şi a lucra în una din cele mai cunoscute organizaţii mondiale de cercetare. Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară oferă pentru anul 2012 peste 100 de locuri în cadrul internshipurilor pentru studenţii din domeniile inginerie, IT sau fizică aplicată. Acestea vor avea o durată cuprinsă între 4 şi 12 luni, iar ca termen limită de trimitere a aplicaţiilor este data de 9 martie. Aplicanţii vor fi selectaţi de o comisie ce se reuneşte de două ori pe an, în aprilie şi noiembrie, iar programul constă în realizarea unui stagiu de formare practică finalizat cu un proiect. Printre condiţiile de eligibilitate se numără posibilitatea de a desfăşura acest program rămânând student full-time înscris la universitatea de origine, să fi finalizat 18 luni la nivel de licenţă şi cunoaşterea limbilor engleză sau franceză. De asemenea, doctoranzii din domeniile IT, inginerie, fizică aplicată pot participa la programele CERN cu durate cuprinse între 12 şi 36 de luni. Candidaţii trebuie să fi realizat deja o lucrare pe subiectul respectiv în universitatea de origine. Atât pentru studenţi, cât şi pentru doctoranzi, organizatorii oferă o alocaţie lunară care să acopere cheltuielile pentru o singură persoană în zona Geneva, asigurare de sănătate şi cheltuielile asociate. Cei interesaţi pot aplica pe site-ul CERN, la secţiunea Cariere, disciplinele de care CERN este interesată sunt fizică aplicată, IT, matematică, electrică, electronică, inginerie mecanică sau civilă, instrumentalizare pentru acceleratoare sau experimente de fizică a particulelor, ştiinţa materialelor, protecţie radioactivă, siguranţa şi protecţia mediului înconjurător, comunicarea ştiinţei, supraveghere, vid cuantic.