De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Programul religios educativ „Pe urmele Sfinţilor Martiri Brâncoveni“
În perioada 1 februarie – 30 aprilie 2014, Şcoala Gimnazială Nr. 56 din Bucureşti şi Parohia Iancu Vechi-Mătăsari derulează în parteneriat programul cultural religios educativ „Pe urmele Sfinţilor Martiri Brâncoveni“. „Activitatea se desfăşoară cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Bucureştilor şi cu aprobarea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. Beneficiarii acestui program sunt elevii din clasele V-VII de la Şcoala Gimnazială Nr. 56 aflată în Parohia Iancu Vechi-Mătăsari şi constă în prezentarea, timp de 15 minute, la orele de religie de către slujitorii bisericii, a vieţii şi muceniciei pentru credinţa în Hristos a Sfinţilor Martiri Brâncoveni, precum şi a contribuţiei Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu (1688-1714) la apărarea credinţei ortodoxe şi la dezvoltarea culturii şi artei româneşti. În paralel, la orele de educaţie plastică şi la Cercul de pictură «Sfântul Eustaţie» al Parohiei Iancu Vechi-Mătăsari, elevii participanţi la program realizează desene, picturi şi colaje din viaţa Sfinţilor Martiri Brâncoveni. În luna mai 2014, la Biserica Iancu Vechi-Mătăsari va fi organizată expoziţia cu tema «Cinstirea Sfinţilor Martiri Brâncoveni», care va cuprinde lucrările realizate de elevii de la Şcoala Gimnazială Nr. 56 din Bucureşti“, ne-a declarat Marian Vasluianu, coordonatorul Sectorului cultural şi activităţi cu tineretul al Parohiei Iancu Vechi-Mătăsari.
Programul cultural religios educativ „Pe urmele Sfinţilor Martiri Brâncoveni“, organizat în parteneriat de Şcoala Gimnazială Nr. 56 din Bucureşti şi de Parohia Iancu Vechi-Mătăsari se înscrie în seria manifestărilor din 2014, proclamat de Sfântul Sinod ca An comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română la împlinirea a 300 de ani de la martiriul lor.