De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Proiect catehetic în Parohia Brașov‑Triaj
Credincioși din Parohia Brașov‑Triaj sunt implicați în proiectul „Tineri și vârstnici pe calea credinței prin cântec și faptă”, în cadrul căruia au avut loc recent cateheze și ateliere de creație pentru copii și tineri, dar și alte activități cu profil social‑filantropic destinate familiilor defavorizate din comunitate.
Parohia brașoveană a transmis că proiectul își propune să evidențieze rolul, importanța și necesitatea comuniunii dintre oameni, promovând dialogul între generații, colaborarea și fapta izvorâtă din iubire și credință, creșterea gradului de implicare a copiilor, tinerilor și persoanelor vârstnice în activități prin care să‑și îmbunătățească nivelul de cunoaștere a învățăturii creștine, precum și în activități filantropice prin care să‑și exprime iubirea aproapelui.
Tinerii din parohie au beneficiat deja de un program de cateheze susținute de preotul paroh Ion Manea, în cadrul căruia tinerii de la „Oastea Domnului”-Brașov au cântat pricesne. De asemenea, a avut loc o activitate social‑filantropică pentru familiile vulnerabile din comunitatea parohială, dar și un atelier de creație în cadrul bisericii parohiale, unde au lucrat împreună copii, tineri și persoane vârstnice.
Tineri și vârstnici, împreună
La implementarea proiectului în comunitatea brașoveană au contribuit reprezentanți ai Direcției de asistență socială Brașov, instituție parteneră în activitățile de la biserica din Brașov‑Triaj.
„Membrii «Academiei Seniorilor» din cadrul Direcției de asistență socială Brașov, sub coordonarea doamnei Mariana Topoliceanu, dimpreună cu colegele sale, sunt printre principalii beneficiari ai acestui proiect, ei contribuind activ la toate activitățile desfășurate, susținând și un mic concert de pricesne la Biserica «Sfânta Cuvioasă Parascheva» din Brașov‑Triaj. Dincolo de toată bucuria comuniunii celor trei brațe deschise ca să îmbrățișeze împreună bătrânii, tinerii și copii, pentru mine a fost o experiență ce mi‑a descoperit cât de multe putem face atât de ușor, în condițiile în care brațele tale, picioarele tale, gândurile tale sunt purtate pe brațele atâtor și atâtor oameni minunați. A fost conștientizarea faptului că Biserica, cu cât are mai multe mădulare active, cu atât este mai puternică, mai vie. A fost o experiență și cred că va fi o făclie care să se aprindă tot mai mult, să‑i cuprindă în lumina bucuriei de‑a face binele și de‑a fi împreună pe cât mai mulți, și care să ne reamintească că, da, și binele poate fi «contagios»”, a transmis preotul paroh Ion Manea.