La finalul Sfintei Liturghii săvârșite la Altarul de vară al Catedralei Patriarhale, joi, 17 aprilie, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oferit distincții unor persoane care au
Proiect catehetic și artistic dedicat Anului omagial în Parohia Cașolț, Sibiu
Un grup de elevi din clasele de gimnaziu din Parohia Cașolț, Protopopiatul Agnita, judeţul Sibiu, de la Școala Gimnazială Roșia - structura Cașolț, participă la un proiect catehetic și artistic dedicat Anului omagial al Centenarului Patriarhiei Române și Anului comemorativ al duhovnicilor și mărturisitorilor ortodocși români din secolul al XX-lea. Proiectul se înscrie în cadrul Concursului național catehetic organizat de Patriarhia Română.
Cei zece, coordonați de profesoarele Gabriela Ielciu și Adriana Hârjabă Căliman, alături de artistul Ovidiu Popârțan, au desfăşurat mai multe activităţi, între care o serie de cateheze în cadrul bisericii parohiale, având ca subiect tematica de concurs. Activitățile grupului catehetic cuprind realizarea de compuneri, eseuri, referate, o masă rotundă tematică, o expoziție la Biblioteca ASTRA din Sibiu, un cerc de literatură, colțul de fotografii, un parastas pentru toți cei închiși pe nedrept în lagărele comuniste, o excursie la Aiud și una la Mănăstirea Brâncoveanu - Sâmbăta de Sus.
Un element cu totul aparte sunt picturile-colaj, realizate de către elevi din diferite tipuri de semințe, coordonați de prof. Gabriela Ielciu. Simbolul puternic al seminței trimite la jertfa mărturisitorilor închiși pentru credință, prin al căror sacrificiu spiritul a renăscut, iar credința s-a înflăcărat. De asemenea, coliva pregătită pentru slujba de parastas a fost decorată cu imaginea Rugului Aprins. În cadrul școlii a fost organizată și o masă rotundă ce a prilejuit discuții și prezentări, eveniment ce a reunit elevi, părinți și dascăli.