La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Proiect cultural în Parohia Secuieni
Proiectul „S.O.S. Cultura în peisajul rural băcăuan” s-a desfăşurat vineri, 25 octombrie, în Parohia Secuieni, Protopopiatul Bacău. Iniţiat de Asociația pentru artă și educație „George Apostu” şi cofinanțat de Consiliul Județean Bacău, proiectul a beneficiat şi de sprijinul doamnei Adriana Busuioc, directorul Filarmonicii „George Apostu” Bacău, și al preotului paroh Traian Sandu.
„Prin intermediul copiilor talentați de la Colegiul Național de Arte «George Apostu», au fost prezentate crâmpeie din cultura universală prin muzică. La acest eveniment care a avut loc la Așezământul social-filantropic cultural din Parohia Secuieni «Sfinţii Voievozi Mihail și Gavriil»-Bacău, au fost interpretate la clarinet, flaut, fagot, trompetă, corn, vioară şi violoncel mai multe partituri din muzica clasică. A fost o educație prin exemplu a unor elevi către alți copii. Prin proiectul de față se încearcă stimularea creativităţii şi trezirea interesului copiilor din Şcoala Secuieni pentru acest gen de muzică”, a declarat părintele Traian Sandu.