De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Proiect de ajutorare a elevilor din Parohia Sibiu‑Valea Aurie II
Un nou proiect de sprijinire a elevilor din cartierul sibian Valea Aurie este în desfăşurare prin parteneriatul dintre Parohia Sibiu-Valea Aurie II şi Şcoala Gimnazială nr. 25 din oraş. Noua iniţiativă are în vedere atât prevenirea abandonului şcolar, cât şi ajutorarea elevilor proveniţi din familii defavorizate sau a celor cu rezultate şcolare remarcabile.
Proiectul implementat de Parohia Sibiu-Valea Aurie II şi Şcoala Gimnazială nr. 25 din Sibiu se numeşte „Mai fericit este a da decât a lua” şi are în vedere mai multe categorii de elevi din cartierul sibian. Proiectul este implementat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, cu implicarea preotului paroh Liviu-Iulian Tarcău, consilierul de misiune al Arhiepiscopiei Sibiului, şi cu sprijinul cadrelor didactice de la unitatea de învăţământ amintită, în special al profesorului de religie.
Pentru a preveni abandonul şcolar şi a ajuta elevii din familii defavorizate să-şi continue studiile, partenerii din cadrul proiectului le vor oferi rechizite, îmbrăcăminte și încălțăminte. De asemenea, toți elevii incluşi în proiect primesc câte o masă caldă o dată pe săptămână, precum și materiale didactice auxiliare sub formă de rechizite școlare, informează mitropolia- ardealului.ro.
Premii pentru elevii merituoşi
O altă componentă a proiectului implementat în comunitatea din Valea Aurie este cea de ajutorare a elevilor cu rezultate remarcabile la învăţătură. Astfel, elevii merituoși de la Şcoala Gimnazială nr. 25 din Sibiu vor primi la sfârșit de an școlar premii în bani. Elevii care obțin premiul I vor primi suma de 300 de lei, cei care obţin premiul II vor primi suma de 200 de lei, iar elevii răsplătiţi cu premiul III vor primi 100 de lei.
„Tot în cadrul proiectului se desfășoară activități extracurriculare și extrașcolare, sub formă de tabere, pelerinaje și excursii, care au ca scop oferirea de experiențe noi și plăcute copiilor aflați în dificultate, experiențe care le pot oferi diverse perspective ca membri ai societății în care trăiesc. Pe această cale, dorim să mulțumim tuturor celor care ne sprijină să ajutăm acești copii, precum și celor implicați în acest proiect”, a precizat pr. Liviu-Iulian Tarcău.