De sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în biserică, joi, 21 noiembrie, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a slujit la hramul Mănăstirii Peștera din
Proiect filantropic în Parohia Guşiţei
În Duminica a 3-a din Postul Mare (n.r. duminică, 15 martie 2015), copiii care fac parte din grupa de cateheză a Parohiei Guşiţei, Protopopiatul Huşi, judeţul Vaslui, au desfăşurat o activitate filantropică în cadrul proiectului „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu“ al Patriarhiei Române.
Aceasta s-a adresat bătrânilor singuri şi nevoiaşi din satul Guşiţei, miniproiectul filantropic fiind intitulat „Sfânta Cruce - dovada iubirii nemărginite a lui Dumnezeu pentru oameni“. Preotul paroh Bogdan Vasile Mucileanu i-a învăţat pe copii să împletească cruciuliţe la orele de cateheză, dar şi în timpul orelor de religie, pentru a fi dăruite bătrânilor singuri. Astfel, s-a dorit ca ei să primească o mângâiere sufletească, mai ales că mulţi nu sunt vizitaţi de rude sau apropiaţi. „Etapa cea mai importantă a miniproiectului filantropic s-a desfăşurat duminică, 15 martie 2015. Un număr de 38 de elevi implicaţi activ în miniproiect au participat la Sfânta Liturghie în biserica parohială. Apoi, alături de prof. Daniel Ghiban, directorul Şcolii Generale «Dimitrie Cantemir», am mers în pelerinaj la Mănăstirea Dimitrie Cantemir. După ce am vizitat sfânta mănăstire, ne-am împărtăşit din cuvântul arhimandritului Serafim Bodnar, stareţul aşezării monahale, care a aşezat la inimile copiilor câteva îndemnuri şi poveţe despre însemnătatea cinstirii Sfintei Cruci, după ce le-a prezentat istoricul sfintei mănăstiri“, a relatat pr. paroh Bogdan Vasile Mucileanu. La întoarcerea din acest pelerinaj, 56 de bătrâni din satul Guşiţei au primit din partea copiilor cruciuliţele lucrate manual şi cărţi de rugăciune. La fiecare casă au fost rostite fragmente din canonul Utreniei Duminicii a 3-a din Postul Mare, astfel că mesajul iubirii jertfelnice a lui Hristos a ajuns şi în casele bătrânilor singuri şi neajutoraţi. (Constantin Ciofu)