Comunitatea credincioșilor din Parohia „Sfântul Antonie cel Mare”‑Titan și‑a sărbătorit astăzi, 23 noiembrie, cel de‑al treilea ocrotitor spiritual, Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii, care s
Proiecte sociale destinate elevilor în Eparhia Dunării de Jos
Grija pentru copii şi educaţia lor reprezintă una dintre preocupările instituţiilor bisericeşti din Arhiepiscopia Dunării de Jos. Din acest motiv, pe toată perioada vacanţei de vară, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în eparhia dunăreană s-au desfăşurat numeroase proiecte sociale pentru sprijinirea şi integrarea elevilor care provin din familii defavorizate.
Protopopiatul Nicorești, din județul Galați, a organizat o nouă acţiune în cadrul proiectului eparhial „Hristos în școală”. În cadrul acestuia, aproximativ 50 de copii, însoțiți de preoți, părinți și profesori de religie, au participat la o slujbă de binecuvântare a elevilor la începutul noului an şcolar. La finalul rânduielii liturgice, cei mici au primit din partea Centrului eparhial ghiozdane cu rechizite, dulciuri, iconiţe şi revista eparhială „Călăuza ortodoxă”.
În perioada Postului Adormirii Maicii Domnului, mai mulţi elevi din Parohia Viziru de Jos, judeţul Brăila, au participat la programul „Vacanța din pridvorul bisericii”, în cadrul căreia copiii s-au rugat la Sfânta Liturghie şi la alte slujbe bisericeşti, și au participat la activităţi sportive şi recreative. Acest program s-a încheiat în ziua de cinstire a Sfinţilor Martiri Brâncoveni, 16 august, când beneficiarii proiectului au participat la un pelerinaj la mănăstirile „Sfântul Pantelimon” din Lacu Sărat, Vladimirești și Măxineni din Arhiepiscopia Dunării de Jos. Ziua s-a încheiat cu vizionarea unui film pentru copii la un cinematograf din Galaţi.
În cadrul celei mai recente acţiuni din proiectul eparhial de tabere, Parohia „Sfinţii Arhangheli” din localitatea Perișoru, judeţul Brăila, a organizat o excursie de o zi pentru zece copii din comunitate.
La începutul noului an bisericesc, micuţii, sub îndrumarea părintelui paroh, au rostit rugăciunea pentru călătorie şi au mers spre vechea vatră monahală buzoiană Ciolanu. Aici, copiii au aflat ce înseamnă rânduiala monahală, s-au închinat la sfintele moaște aflate în tezaurul sacru al aşezământului și au luat masa la trapeza mănăstirii. În continuare, cei mici au admirat „Tabăra de sculptură de la Măgura”, iar apoi au urcat la Schitul Cetățuia. Excursia s-a încheiat cu o serie de activități recreative.