Comunitatea credincioșilor din Parohia „Sfântul Antonie cel Mare”‑Titan și‑a sărbătorit astăzi, 23 noiembrie, cel de‑al treilea ocrotitor spiritual, Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii, care s
Proiectele sociale ale Centrului Homorod
Un grup de tineri din Parohia Homorod, beneficiari ai proiectelor Asociaţiei Ecumenice Rupea, prin Centrul de zi din Homorod, au participat la Zilele oraşului Sinaia, la invitaţia autorităţilor locale. În cadrul serbărilor oraşului care s-au desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, tinerii au prezentat un program de dansuri tradiţionale ale romilor, programul fiind coordonat de prof. Sucaciu Ibolya. Tinerii din cadrul Centrului de zi de la Homorod sunt beneficiarii programelor desfăşurate de Asociaţia Ecumenică Rupea, în parohiile ortodoxe Rupea, Jibert şi Caţa, conform celor precizate de pr. Ciprian Creangă, consilier social din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Sibiului. Aceşti tineri au participat la activităţile din cadrul centrelor coordonate de Asociaţia Ecumenică Rupea.
Prin intermediul programelor desfăşurate de asociaţie, în perioada 14-22 iunie a acestui an, un grup de preoţi ortodocşi din Arhiepiscopia Sibiului s-a aflat într-o vizită în diocezele Pessaro, Fano şi Urbino din Italia. Această vizită s-a bucurat de binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului. Ca o continuare a acestei întâlniri, un grup de tineri din parohiile Homorod, Jibert, Caţa a participat la o tabără ecumenică la care au participat şi tineri din mai multe ţări europene şi care a avut loc la Loretto, după cum a mai precizat pr. Creangă. Tot în cursul acestei veri, tinerii din Homorod au participat la o manifestare organizată de Agnes Bernhard, judecător în cadrul Comisiei Drepturilor Omului, în cadrul unui proiect internaţional dedicat grupurilor marginalizate. În localitatea Bad Ischl din Austria au fost prezenţi 800 de tineri din Europa, iar printre aceştia, din România a fost prezent şi grupul din Homorod, care a prezentat dansuri din tradiţia romilor. "Pe lângă spectacolele pe care le-am prezentat, am participat şi la diferite conferinţe şi seminarii cu teme despre discriminare, ecologie şi alimentaţie. Tineri şi vârstnici, fete sau băieţi, toţi au dansat cu noi. Au aplaudat până la ultima secundă a spectacolului. Sala a fost plină până la refuz", a spus Dana Sucaciu, una dintre tinerele care fac parte din echipa de dans. "Este o mare bucurie să-i vedem pe aceşti tineri care au fost beneficiarii direcţi ai Centrului Social din Homorod cum încearcă să promoveze atât dansurile tradiţionale ţigăneşti, cât şi ceea ce se desfăşoară în acest centru", a spus Ibolya Sucaciu, profesoara de muzică şi dansuri din cadrul centrului.