În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Proiectul „Școala din vatra satului” în parohii din județul Bacău
În parohiile Cucova, Slobozia-Urechești, Slobozia-Stănișești și Slobozia-Nouă (Panu), din Protoieria Sascut, județul Bacău, au avut loc până pe 28 iulie proiectul cultural-catehetic intitulat „Școala din vatra satului” și programul eparhial „Cateheze în parohii”, ediția a V-a, se arată pe site-ul epr.ro.
Pe parcursul unei săptămâni, aproximativ 100 de copii, beneficiari ai programului, au fost antrenați în diverse activități, desfășurate atât în curtea bisericii, la școală, cât și în natură.
Aflată pentru a două oară în acest proiect, Parohia Cucova a reunit în „vatra satului” 30 de copii și 8 voluntari, coordonați de părintele paroh Marin Racoviță.
Copiii au cunoscut portul și cântecul popular, învățând să aprecieze frumusețea tradițiilor românești. De asemenea, s-au bucurat de activități sportive, de jocuri în aer liber și au primit sfaturi de igienă și îngrijire personală. În fiecare zi, copiii s-au bucurat la masa de prânz de gustare rece, pizza, suc, înghețată și alte alimente.
În Parohia Slobozia-Urechești, proiectul a demarat cu un program de activități culturale și recreative. La inițiativa părintelui paroh Cătălin Rotaru, cei 35 de copii participanți și cei 8 voluntari s-au bucurat de timpul petrecut împreună, împărtășind reciproc experiențe și cunoștințe. Activitățile au fost diverse, precum cunoașterea mediului și a fenomenelor naturii, povestirile despre viața unor sfinți, activitățile sportive, jocurile practice și educative. Proiectul s-a încheiat cu premierea copiilor și a voluntarilor, duminică, 28 iulie, după săvârșirea Sfintei Liturghii.
De asemenea, în parohiile Slobozia-Stănișești și Slobozia-Nouă (Panu), peste 30 de copii au luat parte la diferite activități, pregătite de preoții parohi Munteanu Constantin și Bondalici Marcu, alături de cadrele didactice și cei 3 voluntari din cadrul asociației de sprijin comunitar. Fiecare zi a debutat cu rugăciuni de binecuvântare, multiple activități creative, educative, sportive, de dezvoltare personală, în una din zile copiii beneficiind de un pelerinaj. Săptămâna s-a încheiat cu festivitatea de premiere atât a copiilor, cât și a voluntarilor.