În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Proiectul „Sfinţii Români în iconografia populară“ la final
Miercuri, 3 decembrie, la Liceul Teoretic „Decebal“ din Bucureşti, a avut loc decernarea diplomelor tuturor celor implicaţi în implementarea proiectului municipal cultural-educativ „Sfinţii Români în iconografia populară“, început în anul şcolar 2013-2014 şi încheiat la finalul acestui an. Proiectul a fost realizat de către Liceul Teoretic „Decebal“ în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Arhiepiscopia Bucureştilor, Catedrala Mitropolitană „Sfântul Spiridon“ - Nou din Bucureşti, Şcoala Gimnazială nr. 56, Seminarul Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul“ şi Capela „Sfântul Gheorghe Hozevitul“ a Liceului Teoretic „Decebal“. „Scopul proiectului a fost atins prin realizarea expoziţiei finale cu lucrările realizate de către elevi, respectiv icoane ale Sfinţilor Martiri Brâncoveni şi ale Sfântului Paisie de la Neamţ. Ceea ce iese în evidenţă în mod special este funcţionalitatea parteneriatului dintre Şcoală şi Biserică, proiectul fiind susţinut financiar aproape în totalitate de către Catedrala Mitropolitană «Sfântul Spiridon» - Nou din Bucureşti, prin amabilitatea părintelui arhimandrit Veniamin Goreanu, iar pe de altă parte, disponibilitatea colegilor de cancelarie de a se implica în proiecte ale Catedrei de religie, abordarea problematicii fiind una trans şi interdisciplinară, cu o entuziastă implicare a colegelor de limba română, geografie şi istorie“, ne-a declarat Elena Rusu, profesor de religie la Liceul Teoretic Bilingv „Decebal“.
Cu prilejul decernării diplomelor elevilor care au realizat icoane, au fost răsplătiţi cu diplome de recunoştinţă toţi cei care au făcut posibilă implementarea acestui proiect. „Le mulţumim tuturor celor care s-au implicat şi sperăm că această colaborare va continua prin realizarea altor proiecte ai căror beneficiari direcţi sunt elevii dornici să realizeze lucruri frumoase prin care să îşi pună în valoare talentul de care dispun, dar şi disponibilitatea de a aloca o parte din timpul lor liber activităţilor extraşcolare realizate de către profesorii de religie, în parteneriat cu Biserica şi profesorii celorlalte discipline“, a mai spus prof. Elena Rusu. (G.C.P.)