În ziua praznicului Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, credincioșii Bisericii „Sfântul Nicolae”‑Ghica, paraclis universitar din București, au trăit un moment de mare bucurie
Promovare în învățământul teologic ortodox superior din București
La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București a avut loc marți, 27 iunie, încă un concurs didactic pentru promovarea în învățământul teologic ortodox universitar. Candidatul a fost arhidiaconul asist. dr. Eugen Maftei, care a susținut examenul pentru ocuparea postului didactic vacant de lector universitar pentru disciplina Patrologie și literatură patristică din cadrul Departamentului de teologie istorică, biblică și filologie. Arhid. asist. dr. Eugen Maftei este și consilier eparhial la Sectorul învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
„Este un post compozit, care are accentul pe studiile patristice și pe Istoria Bisericii Universale. Am avut un singur candidat înscris, arhid. asist. dr. Eugen Maftei, un om foarte pregătit, cu studii în Franța, fiind o mare speranță a facultății noastre pentru domeniul patristic. Ne bucurăm foarte mult pentru că dânsul, în urma celor două probe care s-au desfășurat, și anume prezentarea proiectului de dezvoltare a carierei universitare și proba orală - susținerea unui curs în fața comisiei și a studenților, părintele Eugen Maftei a arătat nu numai experiență pedagogică, ci și faptul că este foarte racordat la cercetarea științifică în domeniul teologiei patristice. Prin urmare, este o mare bucurie la facultatea noastră pentru că oamenii noștri de valoare au progresat și avem speranță pentru cadre didactice foarte bine pregătite în viitor, care să formeze generațiile următoare de teologi”, ne-a declarat pr. conf. dr. Marian Vild, directorul Departamentului de teologie istorică, biblică și filologie al Facultății de Teologie Ortodoxă din București și președintele comisiei de concurs.
Din comisia de concurs au făcut parte: pr. conf. dr. Marian Vild, directorul Departamentului de teologie istorică, biblică și filologie al Facultății de Teologie Ortodoxă din București; pr. prof. dr. Constantin Pătuleanu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București; pr. conf. Constantin Băjău, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova; lect. dr. Alexandru Prelipcean de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași; lect. dr. Sebastian Nazâru de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București.