„La Sfântul Ioan a venit Izvorul nemuririi să ceară botezul și S‑a revelat Sfânta Treime. Mântuitorul Hristos, peste Care S‑a pogorât Duhul în chip de porumbel și S‑a odihnit peste El, a fost
Radioul public, sărbătorit la Timişoara
În Sala 2 a Teatrului Naţional din Timişoara, a avut loc luni, 31 octombrie, Şedinţa Festivă a Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune. Evenimentul a fost prilejuit de aniversarea la 1 noiembrie 2011 a 83 de ani de la prima emisiune radio în România.
"La 1 noiembrie 1928 se transmitea prima emisiune oficială a Societăţii de Difuziune Radiotelefonică din România, pe lungime în undă de 402 m, cu o putere de 150 W. Aceasta este deci data de naştere a audiovizualului românesc", a precizat Liviu Dumitru, coordonator al Departamentului de comunicare al Radio Timişoara. Programul manifestărilor dedicate celor 83 de ani de transmisii radiofonice a debutat de la ora 12:00, cu întrunirea Consiliului de Administraţie, condus de Andras Demeter, preşedinte şi director general al Societăţii Române de Radiodifuziune. Au urmat mesajele de felicitare din partea oficialităţilor locale şi judeţene, precum şi o conferinţă de presă. În final, a avut loc un program artistic susţinut de Cvartetul de coarde al studenţilor de la Facultatea de Muzică din Timişoara, Ansamblul de percuţie "Splash" al elevilor de la Colegiul Naţional de Artă "Ion Vidu" din Timişoara şi Ansamblul "Doina Timişului Junior". Din partea Arhiepiscopiei Timişoarei, la evenimentele dedicate aniversării radioului public din România a participat pr. Marius Florescu, delegat al Centrului Eparhial. Acesta a transmis, din partea Înalt Preasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, şi a Preasfinţitului Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, binecuvântarea şi mulţumirea pentru deosebita colaborare cu Societatea Română de Radiodifuziune, urând totodată ani mulţi în slujba ascultătorilor. "De mai bine de 20 de ani, Arhiepiscopia Timişoarei desfăşoară o frumoasă colaborare cu mai multe posturi locale ale radioului public din ţară, precum Radio Timişoara şi Radio Reşiţa. În cadrul acestui parteneriat, realizăm o serie de emisiuni cultural-religioase, care au drept scop transmiterea mesajului evanghelic şi promovarea învăţăturii şi a valorilor creştine. Astfel, la Radio Timişoara realizăm emisiunile "Universul credinţei" şi "Picătura de înţelepciune", iar la Radio Reşiţa, emisiunile, "Biserica ieri şi azi" şi "Vetre Monahale". Mulţumim domnului Mihai Anghel, directorul Radio Timişoara, şi domnului Doru Dinu Glăvan, directorul Radio Reşiţa, pentru tot sprijinul acordat de-a lungul acestei rodnice colaborări", a declarat pr. Zaharia Pereş, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timişoarei. Echipa de redacţie a studioului de radio "Învierea" de la Centrul Eparhial din Timişoara este formată din Claudiu Răducu, Irina Arieşan, conf. dr. Claudiu Arieşan, pr. Nicolae Strizu, diac. Alexandru Ranca şi pr. Marius Florescu şi este coordonată de Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Timişoarei.