La Praznicul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, miercuri, 25 decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și
Recitalul „Cântarea Cântărilor” la Craiova
La Craiova a avut loc joi, 9 martie, recitalul „Cântarea Cântărilor” în interpretarea maestrului Emil Boroghină. Evenimentul s-a desfășurat în Sala „Mitropolit Nestor Vornicescu” a Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova și a fost organizat de Arhiepiscopia Craiovei în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru & Aristia Aman” și Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova. La recital a participat Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, autorități și oficialități locale, oameni de cultură și intelectuali din Craiova. În deschidere, Mitropolitul Olteniei a mulțumit maestrului Boroghină pentru prezență și pentru bucuria cu care a răspuns la inițiativa organizatorilor de a oferi un recital dedicat iubirii și frumosului. „Am dorit să realizăm această întâlnire pentru a continua șirul evenimentelor culturale organizate la Facultatea de Teologie din Craiova. Aici se organizează aceste frumoase întâlniri, cu oameni de seamă, așa cum este maestrul Emil Boroghină. Domnia sa nu încetează să ne încânte cu memoria sa deosebită, cu talentul său excepțional și cu o deschidere sufletească aproape inegalabilă. În seara aceasta va recita din Cântarea Cântărilor, o carte din Sfânta Scriptură. În conținutul acestei cărți, vestitul înțelept Solomon a așezat frumuseți deosebite. Pentru că este o legătură între sufletul uman și Dumnezeu, Cântarea Cântărilor ne însuflețește, ne ridică și ne apropie mult de Dumnezeu”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu.
Programul muzical a fost deschis de Corul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Craiova, dirijat de pr. lect. dr. Adrian Maziliţa şi lect. dr. Victor Şapcă. Imediat după acest moment, a urmat maestrul Boroghină, care timp de aproximativ 90 de minute a interpretat recitalul „Cântarea Cântărilor”. În ultima parte a programului au mai avut loc două momente artistic-muzicale: Bogdan Uță a oferit un scurt recital la saxofon, iar lect. Victor Șapcă a interpretat piesa „Mulțumesc, iubită mamă!”
La final, invitații au avut ocazia să admire expoziția de carte intitulată „Scriitoare doljene” a membrilor Cenaclului plastic „Constantin Brâncuși” și ai Cenaclului plastic „Art Amicii”.