În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Recunoștință pentru familiile de preoți
În ajunul sărbătorii Intrarea în biserică a Maicii Domnului, duminică, 20 noiembrie, Protopopiatul Sector 2 Capitală a organizat un eveniment inedit dedicat familiilor preoţilor cu mulţi copii din acest protopopiat. Seara artistică a fost găzduită de amfiteatrul Şcolii „Ferdinand I” din Bucureşti, pe scena căruia s-a desfăşurat spectacolul muzical „S-au furat poveştile”, oferit de interpreţii Companiei artistice All’s.
În calitate de delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a binecuvântat copiii şi a mulţumit preoţilor care, prin exemplul lor de familie creştină autentică, sunt misionari ai unităţii şi frumuseţii familiei ortodoxe în parohiile lor. De asemenea, Preasfinţitul Timotei Prahoveanul a felicitat organizatorii pentru implicarea în promovarea valorilor familiei tradiţionale creştine. „Această lucrare a creşterii de copii este un exemplu pentru ceilalţi. De aceea preoţii aceştia trebuie să se învrednicească de o deosebită cinste în rândul celorlalţi slujitori ai Bisericii şi al credincioşilor în general, pentru că familia şi copiii reprezintă prezentul şi viitorul Bisericii noastre”, a mai spus Preasfinția Sa.
Cei aproximativ 100 de copii s-au bucurat de întâlnirea cu eroii preferaţi din desenele animate, cântând şi dansând pe scenă alături de interpreţi. Pe lângă bucuria trăită de copii alături de părinţii lor, evenimentul a fost motivat de dorinţa de coeziune, de o mai bună cunoaştere şi apropiere între familiile de preoţi tineri care au mai mulţi copii.
În semn de recunoştinţă pentru mărturia lor în societate, 16 familii de preoţi, care au în total 58 de copii, au primit premii în bani şi au fost încurajaţi să afirme mai departe ataşamentul lor faţă de familia creştină, ca mod de vieţuire pentru care merită să trăim şi în care se cultivă virtuţile şi se dobândeşte sfinţenia.