În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Resfinţire de biserică la Fârtăţeşti
În Duminica întâi după Rusalii, a Tuturor Sfinţilor, Preasfinţitul Emilian Lovişteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a oficiat Sfânta Liturghie în mijlocul credincioşilor din comuna Fârtăţeşti, judeţul Vâlcea. Cu acest prilej, a fost săvârşită şi slujba de resfinţire a bisericii cu hramul "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie" din localitate.
Sute de credincioşi au participat la slujba de resfinţire a bisericii parohiale cu hramul "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie" din localitatea vâlceană Fârtăţeşti. Evenimentul a început de sâmbătă seara cu slujba Vecerniei. A doua zi, PS Emilian Lovişteanul, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba de resfinţire, urmată de Sfânta Liturghie. La finalul slujbei, Preasfinţitul Emilian Lovişteanul a felicitat pe credincioşii parohiei care, alături de preotul paroh Ion Gârju, au reuşit să finalizeze lucrările de reconsolidare a sfântului lăcaş. "După doi ani de lucrări de restaurare, conservare şi înnoire a Bisericii "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir", din Parohia Fârtăţeşti II, astăzi am săvârşit slujba de resfinţire a acestei biserici. Lucrările au fost săvârşite prin grija şi osteneala părintelui Ioan Gârju, un preot deosebit care a fost ajutat de către autorităţile locale şi de către enoriaşii parohiei pentru a împlini această necesitate pentru biserica din parohie", a spus PS Emilian Lovişteanul. La acest eveniment au mai luat parte părintele Iulian-Mădălin Buşagă, protoiereu al Protopopiatului Drăgăşani, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi de stat, preoţi şi credincioşi din parohie şi din împrejurimi. Biserica, înălţată între 1970 şi 1974 Biserica cu hramul "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie" din comuna Fârtăţeşti, judeţul Vâlcea, a fost construită pe temelia unei alte biserici, între anii 1970 şi 1974, după ce aceea a ars în urma unei descărcări electrice. Între anii 2010 şi 2011, sub îndrumarea părintelui paroh Ion Gârju, s-au realizat mai multe lucrări de restaurare şi înfrumuseţare: s-a restaurat pictura interioară şi s-a pictat din nou în exterior, s-a învelit cu tablă din aluminiu, s-a pardosit în interior, s-au turnat alei din beton, s-au împrejmuit cu gard biserica şi cimitirul şi s-a realizat drumul de acces. Lucrările au fost realizate cu sprijinul Primăriei Fârtăţeşti, prin primarul Nicolae Voicescu şi cu ajutorul enoriaşilor din parohie şi din satele Cuci şi Coteşti.