De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Resfințirea bisericii din Câțcău, judeţul Cluj
Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat duminică, 21 august, în mijlocul comunității din Câțcău, județul Cluj, cu prilejul resfințirii bisericii parohiale și binecuvântării noii capele mortuare din localitate.
Credincioşii din localitatea clujeană Câţcău au participat, în Duminica a 10-a după Rusalii (a Vindecării lunaticului), la slujba de resfințire a Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, săvârşită de IPS Părinte Mitropolit Andrei. Biserica a fost restaurată și înfrumusețată în ultimii șapte ani.
La Altarul de vară din curtea bisericii, IPS Părinte Mitropolit Andrei a săvârşit Sfânta Liturghie şi a rostit un cuvânt de învățătură, vorbindu-le celor prezenți despre „salvarea tinerilor din prăbușirea sufletească și trupească”. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul de teologi al Parohiei „Sfântul Nectarie” din Dej. La chinonic, corul parohiei a interpretat câteva pricesne.
Pentru întreaga activitate pastorală și administrativă desfășurată în cei 45 de ani de slujire sacerdotală, dintre care 39 de ani în Parohia Câțcău, ierarhul i-a acordat preotului paroh Ioan Mărginean cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, „Crucea Transilvană” pentru clerici, iar lui Adrian Tomșa i-a oferit „Crucea Transilvană” pentru mireni. Au mai primit distincţii primarul comunei Câțcău, ing. Călin Mureșan, Sorin Lăpușan, prim-epitropul Vasile Doboș, cântărețul bisericesc Vasile Indrecan și paraclisierul Lucian Hășmășan, membrii Consiliului și Comitetului parohial, preoteasa Angela Mărginean şi alţi binefăcători.
IPS Părinte Mitropolit Andrei a sfințit, apoi, capela mortuară din localitate, construită cu sprijinul Consiliului Local al comunei Câțcău.
Biserica din Câțcău a fost construită între anii 1913 şi 1921, iar de-a lungul timpului a fost renovată de mai multe ori. Începând cu 2015, pr. paroh Ioan Mărginean împreună cu credincioşii parohiei şi cu susţinerea financiară a autorităţilor locale şi centrale au început lucrări ample de renovare şi înfrumusețare.