La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Resfințirea bisericii filie a Parohiei Câlcești, județul Gorj
Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a oficiat duminică slujba de sfințire a Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din filia Pârâul de Pripor, Parohia Câlcești, comuna Godinești, județul Gorj. Imediat după acest moment, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie la Altarul bisericii resfințite.
Pentru activitatea pastoral-misionară deosebită, preotul paroh Antonie Giungălă a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor. De asemenea, s-au acordat gramate de mulțumire următoarelor persoane: Aurariu Coman, primarul comunei Godinești; Emanuil Ceaușu; Antonie Popescu; Sevastian Lala; Niculina Stanciu și Dumitru Pogonici. Lucrările au fost susținute de enoriașii parohiei și prin sprijinul primit de la Secretariatul de Stat pentru Culte. Pictura a fost realizată de pictorul Constantin Jilavu. Actul de resfințire și gramatele chiriarhale au fost citite de către părintele protoiereu Marian Mărăcine.
Părintele Mitropolit Irineu a vorbit de bucuria sfințirii unei biserici și de importanța acesteia în viața comunității și a oamenilor: „Este o mare bucurie sfințirea unei biserici. La această slujbă participă nu numai credincioșii, ci și îngerii și Însuși Mântuitorul Iisus Hristos Care pogoară harul Duhului Sfânt pentru ca să sfințească acest lăcaș. Această sfânta biserică este aleasă de Dumnezeu pentru dumneavoastră ca să vă fie mamă. În biserică ne naștem, în biserică creștem și în biserică suntem duși la groapă. Biserica ne însoțește în toate momentele vieții, de când suntem mici și până când trecem în lumea cea veșnică în Împărăția lui Dumnezeu. Iubim biserica, o îngrijim și o cinstim, pentru că ea este Casa lui Dumnezeu. Mai mult decât atât, biserica nu este lipsită de legătura cu cei care sunt în Împărăția lui Dumnezeu. De aceea, pictăm biserica cu chipurile sfinților. Biserica este locul de întâlnire al nostru cu Dumnezeu și cu sfinții”.