În Duminica după Botezul Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Altarul amenajat în apropierea bisericii cu
Revedere la Facultatea de Teologie din Sibiu
Absolvenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna“ din anii 1973 şi 1978 au revenit la Sibiu pentru a se întâlni la 40, respectiv 35 de ani de la finalizarea studiilor de licenţă. Momentul aniversar a avut loc marţi, 18 iunie şi a început cu Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoţi, format din absolvenţi şi cadre didactice, în Catedrala mitropolitană din Sibiu. La slujba religioasă au participat Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, precum şi Preasfinţitul Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, absolvent al facultăţii sibiene în promoţia 1974-1978.
După Sfânta Liturghie, a fost oficiată slujba de Parastas pentru colegii de promoţie trecuţi la cele veşnice.
„Sunt momente deosebite atunci când facultatea noastră primeşte în fiecare an generaţiile de studenţi ce sărbătoresc un anumit număr de ani scurşi de la absolvire. Trăim două sentimente în acelaşi timp: suntem bucuroşi că ne-am revăzut după atâta timp, dar în acelaşi timp suntem trişti, pentru că anii au trecut atât de repede. Dumneavoastră sărbătoriţi 35 şi 40 de ani de la absolvire, iar anul viitor, promoţia noastră va cinsti cei 45 de ani scurşi de la terminarea facultăţi“, a spus IPS Mitropolit Laurenţiu la Sfânta Liturghie.
„O făclie mereu aprinsă“
Cursul festiv a avut loc în Aula „Mitropolit Ioan Meţianu“, unde absolvenţii şi-au amintit momentele frumoase din viaţa de student, emoţiile examenelor şi alte lucruri din perioada de studii. Fiecare absolvent a avut posibilitatea să-şi prezinte activitatea pastoral-misionară din aceşti ani şi împlinirile pe plan personal. „Emoţiile prilejuite de revederea colegilor şi a IPS Mitropolit Laurenţiu, care ne-a fost profesor în perioada studenţiei, au fost foarte mari. Ne-am rugat lui Dumnezeu ca fiecare dintre noi să primim putere de sus pentru a mărturisi ceea ce am învăţat în această instituţie teologică, pentru a-L mărturisi în viaţa noastră pe Hristos, prin faptele noastre, prin credinţa şi nădejdea pe care le arătăm. Să dea Bunul Dumnezeu ca Alma Mater Sibiensis să fie mereu o făclie aprinsă, pentru a lumina tuturor celor din întuneric“, a spus PS Episcop Vinceţiu.