De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Rugăciune pentru odihna sufletelor victimelor de la clubul Colectiv
La opt ani de la evenimentul tragic petrecut la clubul Colectiv din Capitală, Arhiepiscopia Bucureștilor a organizat luni, 30 octombrie, săvârșirea unor slujbe de pomenire pentru cele 64 de victime care și-au pierdut viața în urma incendiului. Atât la monumentul de la biserica Parohiei „Sfântul Nicolae”-Broșteni, cât și în fața fostului club, a fost săvârșită slujba Parastasului de către un sobor de preoți, slujitori la parohii ale eparhiei.
Pomenirea victimelor tragicului eveniment a început la biserica Parohiei „Sfântul Nicolae”-Broșteni, lăcașul cel mai apropiat de fostul club, unde a fost săvârșită slujba Parastasului în fața monumentului ridicat în memoria tinerilor de Arhiepiscopia Bucureștilor, la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Aici a fost depusă și o coroană de flori din partea eparhiei. Cei 12 preoți și toți cei prezenți s-au rugat pentru odihna sufletelor celor care au decedat în urma incendiului petrecut în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2015. Din soborul de slujitori condus de părintele Ciprian Ion Ioniță, consilier patriarhal la Sectorul social-filantropic al Patriarhiei Române, au mai făcut parte: părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor; părintele Ionuț Bărbulescu, protopop al Protoieriei Sector 4 Capitală; părintele Gheorghe Dilirici, coordonatorul preoților slujitori în cimitirele de stat din Capitală, precum și alți clerici.
„De la începutul evenimentului din data de 30 spre 31 octombrie 2015, Biserica Ortodoxă Română a fost alături de victime, dar și de familiile acestora, susținându-le chiar și din punct de vedere financiar. Astăzi, împreună cu preoți din Arhiepiscopia Bucureștilor, am săvârșit slujba de pomenire a celor adormiți în Domnul, 64 la număr, la opt ani de la producerea tragicului eveniment. Biserica este întotdeauna alături de comunitate, iar atunci când vorbim mai ales de persoane aflate într-o situație delicată, cum a fost cea din seara aceea, Biserica, prin slujitorii săi, a empatizat foarte mult cu familiile respective, rugându-ne și pomenindu-i permanent pe cei adormiți. Astăzi a fost săvârșită o slujbă de pomenire nu numai aici, ci și la fiecare biserică unde victimele adormite întru Domnul sunt înhumate”, ne-a declarat părintele consilier patriarhal Ciprian Ion Ioniță.
Pomenirea victimelor incendiului de la clubul bucureștean a continuat și în fața clădirii în care a avut loc, în urmă cu opt ani, incidentul. La slujbele de pomenire au participat și membri ai familiilor, prieteni și apropiați ai celor care au trecut la Domnul.