La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Rugăciunile ecumenice continuă la bisericile din ţară
În a doua zi a săptămânii de rugăciune comună pentru unitatea creştinilor, slujitorii fiecărui cult creştin s-au rugat, în cadrul slujbei duminicale, pentru pace, unitate între creştini şi bună-sporire. Săptămâna de rugăciune comună pentru creştini a continuat luni seara la Bucureşti, cu slujbele oficiate în Biserica Reformată numită Biserica Calvineum, din str. Luterană nr. 13 bis, la care a participat şi un sobor de preoţi ortodocşi. În această seară, slujbele ecumenice vor continua la Biserica Catolică de rit bizantin (Greco-Catolică) din str. Sirenelor nr. 39.
Rugăciuni la capela studenţilor teologi din Iaşi La Iaşi, gazda rugăciunilor ecumenice a fost Capela „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi, unde studenţii ortodocşi, alături de cei catolici s-au rugat împreună. În această seară , de la ora 17:00, slujbele ecumenice vor avea loc la Biserica Romano-Catolică „Sf. Anton“ din Iaşi.