Ziua de 15 noiembrie marchează, în Biserica noastră, atât începutul Postului Nașterii Domnului, cât și pomenirea Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț. Între lăcașurile care îl au ocrotitor spiritual pe marele stareț isihast se numără și biserica Parohiei „Șerban Vodă” din Protopopiatul Sector 4 Capitală, care și-a sărbătorit hramul de toamnă prin rugăciune. Bogatul program liturgic care a marcat sărbătoarea comunității parohiale a debutat în ajunul zilei de pomenire a sfântului.
S-a redeschis „Clubul Copiilor“
În Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului şi-a reluat activitatea programul educativ şi recreativ "Clubul Copiilor". La cele trei ore de program structurat cu jocuri şi concursuri, cântece la chitară, discuţie tematică religioasă şi o masă, participă 22 de copii, iar pentru cei care doresc, programul continuă cu încă două ore de joacă supravegheată.
Întâlnirile în cadrul "Clubului Copiilor" se desfăşoară în fiecare sâmbătă, în sala de sport a Colegiului Naţional "George Coşbuc" din Cluj-Napoca. Activităţile sunt destinate copiilor cu vârsta între 8 şi 14 ani şi sunt coordonate de Radu Copil, coordonator de tineret la Arhiepiscopia Clujului, împreună cu studenţii voluntari de la ASCOR Cluj. După cum a precizat coordonatoul activităţilor, "Clubul" a organizat activităţi şi în perioada vacanţei, în cadrul unei tabere. "În vacanţa de iarnă, 17 copii de la "Club" au participat în prima tabără de iarnă organizată de ASCOR Cluj, la Mărişel, în perioada 8-12 ianuarie. Tabăra a inclus numeroase activităţi printre care discuţii catehetice, jocuri de interior şi exterior, săniuş, rugăciunea de seară şi dimineaţă, cântece la chitară şi un foc de tabără", a spus Radu Copil. "O tabără creştină unde se înţeleg bine toţi copiii" Tema taberei organizată de ASCOR Cluj pentru copiii de la "Club" a fost "Patericul egiptean", subiect abordat prin discuţii interactive, vizionarea unui film rusesc cu trei pilde inspirate din viaţa părinţilor din pustie, aplicaţii practice (puzzle cu apoftegmele Părinţilor şi foaia de lucru despre avva Antonie) şi realizarea a două scenete: interpretarea întâlnirii dintre avva Pitirim şi Sfânta Isidora şi o adaptare modernă a vieţii minunate a Sfintei Isidora, după cum a precizat coordonatorul activităţilor. Copiii au apreciat în mod deosebit iniţiativa realizării unor tabere de iarnă, aşa cum au demonstrat în chestionarele de evaluare are au avut loc la finalul activităţilor. "Mi-a plăcut foarte mult în tabără, jocurile de exterior au fost foarte amuzante, discuţiile au fost interesante. Mulţumim că aţi făcut o tabără aşa frumoasă!", a arătat un participant. "Această tabără este una specială faţă de celelalte, fiind o tabără creştină, unde se înţeleg bine toţi copiii. Nu am altceva de spus decât: Super!" "În această tabără fiecare dintre noi poate afla mai multe despre propria sa credinţă. Ne ajută să ne îndreptăm sufletul mai mult spre Dumnezeu" - au fost alte reacţii ale copiilor participanţi.