Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a săvârșit duminică, 12 ianuarie 2025, Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală din București. În cuvântul de
Sărbătoare, bucurie și recunoștință în Parohia „Sfântul Arhanghel Mihail” din Dubăsarii Vechi
În ziua de pomenire a Soborului Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil după calendarul neîndreptat, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei, a slujit la hramul Bisericii „Sfântul Arhanghel Mihail” din Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni.
În timpul Liturghiei, Corala academică „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei a încântat sufletele credincioșilor cu răspunsurile liturgice. Părintele arhim. Nectarie Clinci, starețul Mănăstirii Sihăstria Putnei, a rostit un cuvânt duhovnicesc plin de înțelepciune despre semnificația sărbătorii și despre lucrarea îngerilor din viața omului.
După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru a vorbit despre importanța dragostei de neam și de credință. Înaltpreasfinția Sa și-a exprimat recunoștința pentru comunitatea minunată adunată în jurul părintelui protoiereu Teodor Pelin, salutând curajul acestuia de a aduce comunitatea sub îndrumarea și purtarea de grijă a Patriarhiei Române, respectând astfel dorința unanimă a enoriașilor.
În semn de apreciere pentru răbdarea și eforturile susținute, Mitropolitul Basarabiei a conferit părintelui Teodor dreptul de a purta două cruci pectorale, recunoscând astfel contribuția sa valoroasă la evoluția și înflorirea acestei comunități spirituale.
De asemenea, ierarhul a oferit mai multe distincții și ordine de vrednicie, onorând astfel credincioșii și ctitorii acestei biserici care depun eforturi considerabile pentru susținerea și îngrijirea ei.
În semn de prețuire și apreciere pentru munca susținută și dăruirea părintelui stareț Nectarie în slujba Bisericii, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru l-a decorat cu Ordinul mitropolitan „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”, gradul 1, evidențiindu-i astfel contribuția deosebită în slujba Bisericii și a credincioșilor români de pretutindeni.