În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Sărbătoare la biserica din Goruneşti
În Duminica a XIII-a după Rusalii, Preasfinţitul Emilian Lovişteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a slujit Sfânta Liturghie în mijlocul credincioşilor din comuna vâlceană Slătioara. Cu acest prilej, a fost resfinţită şi biserica-monument istoric din localitate.
Sute de credincioşi au venit în localitatea Goruneşti - Vioreşti, pentru a lua parte la slujba de resfinţire a bisericii parohiale cu hramul "Intrarea în Biserică a Maicii Domnului". Evenimentul a început sâmbătă seara cu slujba Vecerniei. A doua zi, slujba de resfinţire şi Sfânta Liturghie au fost oficiate de PS Emilian Lovişteanul, împreună cu un sobor de 20 de preoţi şi diaconi. "Slujind Biserica, ÎI slujim lui Dumnezeu şi oamenilor" După citirea Sfintei Evanghelii, PS Episcop Emilian le-a vorbit celor prezenţi despre înţelesurile desprinse din pericopa evanghelică, în care subiectul a fost "Pilda lucrătorilor celor răi": "Învăţăm din această pildă că noi, cei chemaţi să slujim în această vie, avem o mare responsabilitate. Prin această lucrare putem dobândi Împărăţia lui Dumnezeu. Trebuie să avem conştiinţa că Biserica nu este proprietatea noastră, ci că noi suntem slujitorii ei şi, slujind Biserica, ÎI slujim lui Dumnezeu şi oamenilor, care poartă pecetea chipului Său. Aşa trebuie să fie lucrarea noastră şi numai aşa ne vom arăta vrednici de chemarea Mântuitorului Hristos. În biserică se îmbină cultul lui Dumnezeu şi cultura pe care oamenii o creează tot prin harul Lui. Arta picturii şi arhitecturii este un dar dumnezeiesc, pentru că pune în evidenţă lucrarea harului Sfintei Treimi. Sfinţii care sunt zugrăviţi în interiorul bisericii şi în exteriorul ei poartă pe capetele lor aureola sfinţeniei în care vedem lucrarea harului lui Dumnezeu din persoana lor", a conchis Preasfinţitul Părinte. După Sfânta Liturghie, PS Emilian a acordat mai multe diplome celor care au participat, direct sau indirect, la restaurarea şi reconsolidarea sfântului lăcaş de închinare. Printre cei premiaţi s-au numărat: acad. Răzvan Theodorescu, scriitorul Dinu Săraru, deputatul Aurel Vlădoiu, Elena Murariu, pictor restaurator, Sorin Romcescu, primarul comunei, şi părintele paroh Alexandru Prună. La acest eveniment au mai luat parte şi numeroşi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi de stat, oameni de cultură, academicieni, profesori şi istorici din întreaga eparhie şi din ţară. Biserica ,,Intrarea în Biserică a Maicii Domnului" din Vioreşti este aşezată în depresiunea numită ,,La Râpi", în apropiere de râul Cerna, la un kilometru distanţă de centrul comunei Slătioara. A fost temeluită în anul 1782, din piatră şi cărămidă. Lucrările de consolidare şi restaurare a întregii biserici au început în anul 2005 şi au constat în subzidire, electrificare subterană, încălzire electrică sub duşumea, ferestre din piatră, şarpantă, centuri la arcade, acoperişul din şindrilă, pardosea din cărămidă. Lucrările de restaurare a picturii interioare şi exterioare au început în 2006 şi au fost realizate de către Elena Murariu, pictor restaurator.