În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Sărbătoare la Mănăstirea de la Cășiel
La praznicul Înălțării Sfintei Cruci, joi, 14 septembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a liturghisit la Mănăstirea Cășiel, cu ocazia hramului așezământului monahal și a împlinirii a 258 de ani de la înființare.
Numeroşi pelerini au participat la Sfânta Liturghie săvârşită de ierarh, care a rostit şi un cuvânt de învățătură despre „Imensa dragoste a lui Dumnezeu față de noi, oamenii”. În cadrul slujbei, Înaltpreasfințitul Mitropolit Andrei s-a rugat pentru elevii care au început școala și pentru pacea lumii. Răspunsurile liturgice au fost date de corul maicilor de la Mănăstirea Cășiel. La chinonic, interpreta Eugenia Marinescu a cântat mai multe pricesne.
La finalul Liturghiei, preotul Antonios Sempijja (Parohia „Sfântul Antonie cel Mare” din Wobulenzi, Uganda) a rostit un cuvânt duhovnicesc, totodată și-a exprimat bucuria de a fi prezent la hram împreună cu alți doi clerici şi o monahie din Uganda.
Părintele duhovnic Serafim Bădilă a mulțumit ierarhului și tuturor celor prezenți la sărbătoarea așezământului monahal.
Înaltpreasfințitul Mitropolit Andrei s-a aflat la Mănăstirea Cășiel încă din ajunul sărbătorii, când a săvârşit slujba Vecerniei cu Litie, urmată de rânduiala călugăriei a unei viețuitoare din cadrul mănăstirii. Noua monahie a primit numele Porfiria. La finalul slujbei, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură.
Obștea mănăstirii numără 31 de maici, stareță fiind stavrofora Varvara Georgiu, iar duhovnic protosinghelul Serafim Bădilă. Pe lângă programul duhovnicesc de rugăciune, călugăriţele desfășoară activităţi administrative și se îndeletnicesc cu confecţionarea de veşminte preoţeşti.
Mănăstirea păstrează un fragment din lemnul Sfintei Cruci și o raclă cu părticele din moaștele mai multor sfinți.