La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Sărbătoare la Mănăstirea Dobric, supranumită „Nicula Țibleșului”
La praznicul Adormirii Maicii Domnului, luni, 15 august, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a liturghisit la Mănăstirea Dobric, județul Bistrița- Năsăud, cu prilejul hramului bisericii mari. Mănăstirea Dobric mai este supranumită „Nicula Ţibleşului” datorită numărului mare de pelerini care vin aici să se roage în 15 august.
Preasfințitul Episcop Benedict Bistrițeanul a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Născători de cuvânt bun”, spunându-le pelerinilor prezenți că „putem să devenim icoane ale omului duhovnicesc după chipul Maicii Domnului”. Răspunsurile liturgice au fost date de Cvartetul Synavlia, compus din studenți de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, dirijat de Roxana Chicidea. La chinonic, interpreții de muzică populară Alina Ceuca și Alexandru Pugna au cântat mai multe pricesne închinate Maicii Domnului.
Duhovnicul mănăstirii, pr. Siluan Farcaș, a mulțumit ierarhului pentru prezența în mijlocul obştii monahale şi al miilor de credincioşi, mulţi dintre ei fiind îmbrăcaţi în straiele tradiţionale specifice zonei. Stareţa așezământului monahal este stavrofora Veronica Coţofană.