În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Sărbătoare la Schitul Moneasa
În Duminica a IV-a după Rusalii, Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Timotei al Aradului efectuat o vizită pastorală la Schitul "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" - Moneasa, unde a slujit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de ieromonahi şi preoţi, din care au făcut parte arhimandritul Ilarion Tăucean, exarhul mănăstirilor din Eparhia Aradului, protopopii Beni Ioja şi Nicu Breda, arhimandritul Iustinian Tibil şi preoţi din parohiile învecinate.
În urmă cu câţiva ani, la iniţiativa şi cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Timotei, Arhiepiscop al Aradului, în staţiunea turistică Moneasa se punea piatra de temelie a bisericii cu hramul "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel", în jurul căreia se preconiza întemeierea unui schit monahal. Biserica de lemn a fost finalizată în scurt timp, astfel încât slujbele religioase în duminici şi sărbători se săvârşesc aici cu regularitate, spre folosul sufletesc al celor ce îi trec pragul. Duminica aceasta, întâistătătorul Arhiepiscopiei Aradului, Înalt Preasfinţitul Părinte Timotei, a vizitat acest lăcaş de închinăciune, a slujit Sfânta Liturghie şi a adus cuvânt de mângâiere duhovnicească celor prezenţi la slujbă. În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor prezenţi, Înalt Preasfinţitul Timotei a arătat că zilele trecute s-a făcut întru cuvenită evlavie pomenirea Sfinţilor Apostoli, între care corifeii, Sfinţii Petru şi Pavel, sunt ocrotitorii aşezământului monahal, cu cinstirea pentru viaţa lor exemplară, până la mucenicie. "Propovăduirea lor până la marginile lumii cunoscute în vremea aceea însuma împărăţia romană în cadrul căreia ei năzuiau spre Împărăţia lui Dumnezeu. Mântuitorul Însuşi a câştigat în hotarele împărăţiei pământeşti un om însemnat al acesteia, ale cărui virtuţi le-a preţuit pe măsură, după cum istoriseşte pericopa evanghelică duminicală din Evanghelia de la Matei, capitolul 8, despre vindecarea slujitorului sutaşului din Capernaum. Încă şi pericopa Apostolului zilei, despre însemnătatea credinţei arătate prin fapte bune, este adresată tocmai romanilor (Rom. cap. 6), stăpânitori vremelnici peste alte neamuri. Într-o paralelă, citirile menţionate arată, pe de o parte, vindecarea trupească, iar pe de alta, pe cea sufletească, potrivit cuvintelor Sfântului Pavel, că plata păcatului este moartea, iar harul lui Dumnezeu, viaţa veşnică", a arătat între altele Înalt Preasfinţitul Părinte Timotei. Ierarhul a evidenţiat apoi şi faptul că anul acesta, închinat Sfântului Maslu şi îngrijirii bolnavilor, face mai actuală învăţătura duminicii despre grija pe care cei sănătoşi trebuie să o dovedească faţă de cei suferinzi, atât trupeşte, cât şi sufleteşte. De asemenea, a arătat că tot în această zi se face pomenirea Sfinţilor doctori fără de arginţi Cosma şi Damian, romani înşişi, vestiţi pentru dăruirea lor, şi a Sfântului Ierarh român Leontie de la Rădăuţi, de la care fiecare este dator a lua dar din darurile lor, primite de la Domnul.