În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Sărbătoarea Bunei Vestiri la Mănăstirea Pătrângeni
Sărbătoarea Bunei Vestiri fost un prilej de mare bucurie și de înălțare sufletească pentru cei peste 1.000 credincioși prezenți la hramul Mănăstirii Pătrânjeni din județul Alba. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înalt Preasfinţitul Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, înconjurat de un sobor de preoți. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de un grup coral alcătuit din studenţi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, iar, în cadrul slujbei, un grup de elevi din orașul Zlatna au interpretat mai multe pricesne închinate Maicii Domnului. Tot în această zi a avut loc şi hirotonia întru diacon a teologului Liviu Stanciu, secretar eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.
Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Irineu a adresat credincioşilor un cuvânt de învţătură cu referire la marele praznic. "În Cana Galileii, spre a scăpa pe miri de ruşine, Maica Preacurată s-a adresat Fiului ei, fără ca cineva să intervină sau s-o roage. În îndoieli, în primejdii şi dificultăţi, s-o chemăm cu încredere pe Stăpâna cerească şi Ea va mijloci pentru noi. Dacă am alerga spre Maica Domnului, problemele noastre ar fi simple şi necomplicate, iar sufletele noastre ar deveni curate", a spus IPS Arhiepiscop Irineu.
Mănăstirea Pătrângeni a fost înființată în 1993 şi cuprinde biserica veche, ridicată în 1910, biserica nouă, corpul de chilii, o sală de conferințe, trapeza și un altar de vară. În anul 2005 vechea biserică a fost restaurată și, un an mai târziu, împodobită cu pictură în frescă. Din 2006 Mănăstirea Pătrângeni găzduiește anual, în perioada 1-15 august, o tabără de pictură. (Pr. Florin Croitoru)