De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Sărbătoarea hramului Parohiei Parcul Călăraşi
Sărbătoarea închinată Sfinţilor Mari Împăraţi şi întocmai cu Apostolii Constantin şi mama sa, Elena, hramul de primăvară al bisericii Parohiei Parcul Călăraşi din Protoieria Sector 2 Capitală, a adunat în rugăciune numeroşi credincioşi.
La finalul slujbei Sfintei Liturghii au fost pomeniţi ctitorii trecuţi la Domnul de-a lungul anilor, în frunte cu vrednicul de pomenire preot Constantin Sârbu, cel care a iniţiat proiectul ridicării bisericii din fosta Barieră a Vergului.
În continuare, părintele paroh Nicolae Giolu a acordat mai multe distincţii. Elevul Robert Secrieru, din clasa a XII-a a Seminarului Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul” din Bucureşti, a câştigat pentru al doilea an consecutiv premiul I şi medalia de aur la secţiunea Limbă greacă veche a Olimpiadei Naţionale de Limbi Clasice, desfăşurată în perioada 19-22 aprilie 2023 la Brăila. La această ediţie a primit şi titlul de cea mai bună lucrare din întreaga competiţie. Pentru aceste rezultate de excepţie, tânărul teolog a primit din partea parohiei o diplomă de felicitare şi un premiu de 1.500 de lei.
De asemenea, presbitera Daniela Mariana Ignat a primit premiul special al concursului „Drag de noi, drag de România”, organizat în cadrul proiectului „Port în suflet sărbătoare”, inclus în calendarul activităţilor educative municipale 2023. Aflat la prima ediţie, concursul a reunit lucrări ale elevilor din cinci sectoare ale municipiului București, dar și din alte județe ale țării. „Concursul a fost organizat pe două secțiuni: desen-pictură-colaje și interpretări vocale. Proiectul a fost inițiat și organizat de Școala Gimnazială «Maica Domnului» din sectorul 2, în parteneriat cu mai multe unități școlare și cu Parohia Parcul Călărași. Are la bază ideea construirii unor simboluri ca respect pentru neam, familie, cultură națională. Pentru că anul 2023 a fost declarat Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice și Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți) în Patriarhia Română, una dintre activitățile incluse în desfășurarea proiectului a fost evocarea lui Anton Pann, cel care a modernizat muzica bisericească. Pe lângă personalitățile marcante ale lui Anton Pan, Ioan Popescu Pasărea, Dimitrie Suceveanu, au fost ilustrați domnitori, oameni de știință, scriitori ai neamului românesc”, ne-a declarat la final prof. Daniela Mariana Ignat.
Pe lângă tradiţionala agapă de hram, parohia a oferit după slujbă peste 500 de pachete alimentare.