În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii” la Mănăstirea Românești din Banat
„Izvorul Tămăduirii” a fost cinstit și anul acesta la Mănăstirea Românești, județul Timiș, ctitorie a Patriarhului Miron Cristea, cunoscută și sub numele de „Izvorul lui Miron”. Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie în paraclisul de vară al așezământului monahal, împreună cu pr. Dorin Covaci, protopopul Făgetului, cu preoți din parohiile vecine și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal format din seminariști, studenți laici și teologi din Timișoara.
La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa, preoții, monahii, monahiile și credincioșii s-au îndreptat către izvorul cu apă termală situat în incinta mănăstirii, unde a fost săvârșită rânduiala Aghesmei mici, conform tradiției păstrate aici. După acest moment liturgic, ierarhul a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură.
„Am simțit bucuria revărsării harului lui Dumnezeu asupra mănăstirii și ne-am bucurat de reîntâlnirea cu preoții și monahii din Protopopiatul Făget, precum și cu credincioșii din această parte a eparhiei. Această mănăstire a înflorit de-a lungul timpului sub îngrijirea ierarhilor, a Patriarhului ctitor Miron Cristea, a Mitropolitului Vasile Lăzărescu, a Mitropolitului Nicolae, a Preasfințitului Părinte Lucian, dar și a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, care a avut grijă și a contribuit la pictarea bisericii istorice a acestei mănăstiri. Am observat purtarea de grijă a lui Dumnezeu și vedem aceasta în fiecare zi, că Domnul are grijă de toți credincioșii care doresc să primească viață de la Izvorul Vieții, de la Mântuitorul Iisus Hristos”, a precizat Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul.