În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Sărbătoarea Junilor din Mărginimea Sibiului
Cetele de Juni din satele Mărginimii Sibiului au participat în Duminica după Naşterea Domnului la tradiţionala sărbătoare de la Sălişte, dedicată tinerilor care duc mai departe obiceiurile de iarnă din această parte a Transilvaniei. Sute de tineri au îmbrăcat costumele populare specifice Mărginimii Sibiului şi le-au împodobit după tradiţia satului din care provin, pentru a arăta celor veniţi la sărbătoarea Junilor frumuseţea tradiţiilor din aceste aşezări de munte.
La sărbătoarea din piaţa centrală a oraşului Sălişte au fost prezenţi Preasfinţitul Andrei Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, protopopul de Sălişte, Petru Toader Damian, preoţii din satele reprezentate, primarul Horaţiu Răcuciu şi alte oficialităţi.
PS Episcop Andrei Făgărăşanul a mulţumit tuturor celor implicaţi în organizarea acestei sărbători tradiţionale şi a transmis binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului: „Praznicul Crăciunului este o sărbătoare a bucuriei şi a blândeţii. Toţi cei din Mărginimea Sibiului şi oaspeţii veniţi la această sărbătoare trebuie să-I mulţumim lui Dumnezeu pentru că existăm pe aceste meleaguri ca să păstrăm credinţa, tradiţiile, portul şi tot simţământul românesc“. Tinerii au prezentat obiceiurile, costumele, dansul şi cântul specifice comunităţilor reprezentate. Alături de cetele din Mărginimea Sibiului, vin în fiecare an la sărbătoarea de la Sălişte şi tineri din satele de dincolo de munţi, comunităţi întemeiate de ciobanii ardeleni şi legate cultural şi spiritual de localităţile ardelene. La final, toţi tinerii s-au prins într-o horă a unirii. (Ştefan Mărculeţ)