De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Sărbătoarea românilor din Salzburg
Înalt Preasfinţitul Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, s-a aflat duminică, 7 noiembrie, în mijlocul credincioşilor din Parohia "Sfinţii Arhangheli Mihai şi Gavriil" din Salzburg-Austria.
Parohia "Sfinţii Arhangheli Mihai şi Gavriil" din Salzburg a organizat, cu prilejul hramului, un amplu program religios-cultural, marcat de prezenţa Înalt Preasfinţitului Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord. Înalt Preasfinţia Sa a fost întâmpinat tradiţional cu pâine, sare şi flori de către tinerii din parohie. La Sfânta Liturghie, a participat sub protia ierarhului un sobor de slujitori, din care au făcut parte părintele paroh Dumitru Viezuianu, părintele Viorel Roja din Arad şi părintele diacon Dumitru Dura, secretarul mitropoliei. Răspunsurile la strană au fost date de Corala universitară "Psalmodia Varadiensis" a Facultăţii de Teologie din Oradea, dirijată de părintele conferenţiar Mihai Brie. "Mitropolitul Serafim a rostit un ales cuvânt de învăţătură, adresat comunităţii românilor ortodocşi. A explicat Evanghelia zilei şi a îndemnat pe credincioşi să urmeze exemplul credinţei femeii suferinde vindecate de Mântuitorul Hristos. Credinţa statornică împletită cu fapta, bucuria participării la Sfânta Liturghie, mângâierea celor suferinzi şi a celor în nevoi fac parte integrantă din viaţa creştinului. Înalt Preasfinţitul Serafim şi-a exprimat bucuria de a sluji în biserica de lemn, cu ocazia împlinirii unui an de la sfinţirea ei de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României", ne-a relatat părintele paroh Dumitru Viezuianu. Un an de la sfinţirea bisericii La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh a salutat oaspeţii ecumenici şi a mulţumit credincioşilor pentru ajutorul dat la pregătirea sărbătorii. Cei peste 400 de credincioşi au participat apoi la agapa tradiţională şi la programul religios-cultural, prilejuit de împlinirea unui an de la sfinţirea bisericii. Corala Universitară "Psalmodia Varadiensis" a interpretat o suită de imne liturgice, iar un grup de studenţi români de la Conservatorul "Mozarteum" au oferit un concert de muzică instrumentală, cu piese compuse de W.A. Mozart şi George Enescu. Sub aspect folcloristic, programul a inclus şi o prezentare a costumelor populare din diferite zone ale României, organizată de către Liliana Gheorghe. Credincioşii prezenţi la hramul parohiei au avut posibilitatea de a viziona o expoziţie de fotografie, în care au fost ilustrate etapele de construcţie a bisericii şi a Centrului ecumenic-cultural parohial.