Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Sărbătoarea schitului din Șura Mare, județul Sibiu
În ziua cinstirii Acoperământului Maicii Domnului și-a serbat hramul și schitul din Șura Mare, județul Sibiu. Sfânta Liturghie a fost oficiată în noul paraclis de vară al așezământului monahal de un sobor de preoți și diaconi condus de părintele arhimandrit Ioachim Tomoiagă, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului. În sobor s-au aflat stareți ai așezămintelor monahale din eparhie, părintele Dănuț-Gheorghe Benga, protoiereu al Protopopiatului Brașov, și slujitori ai sfintelor altare din apropierea schitului. În cuvântul de învățătură, arhimandritul Ioachim Tomoiagă a vorbit credincioșilor despre cinstirea Maicii Domnului și ocrotirea pe care o aduce Sfânta Fecioară celor care îi înalță rugăciuni, apoi a transmis obștii monahale și tuturor credincioșilor binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.
La finalul Sfintei Liturghii, părintele protosinghel Calinic Teslevici, egumenul schitului din Șura Mare, a adus mulțumiri în numele obștii monahale tuturor preoților și credincioșilor care au venit în acest an la hramul așezământului monahal. Credincioșii au avut posibilitatea să cinstească racla în care se păstrează un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei.
Schitul de la Șura Mare a fost înființat în anul 2012, iar actuala obște de monahi a venit aici în anul 2015 și a continuat lucrările la biserica așezământului. Locașul de cult se află în plină amenajare interioară, fiind pictat Sfântul Altar. În perioada următoare se va monta catapeteasma, se va finaliza pictura interioară și se vor face toate lucrările de înfrumusețare a locașului de cult pentru a fi pregătit de târnosire.