La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Sărbătoarea Sfântului Mucenic Gheorghe la Mănăstirea Popăuți
Vineri, 23 aprilie, de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un sobor restrâns de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Popăuți din municipiul Botoșani.
Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfințite. Deoarece Biserica „Sfântul Gheorghe” din centrul orașului este în renovare, botoșănenii și-au cinstit ocrotitorul spiritual la Mănăstirea Popăuți. Având în vedere situația epidemiologică în care ne aflăm, cei prezenți au fost ajutați de voluntarii așezământului monahal să respecte măsurile recomandate de autorități.
La finalul Liturghiei, Părintele Mitropolit a prezentat pe scurt câteva detalii din viața Sfântului Mucenic Gheorghe.