La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Sărbătoarea Sfinţilor Apostoli, sub semnul mărturisirii copiilor
Sfârşitul săptămânii a fost unul de mare însemnătate pentru parohia Moara de Vânt, aflată sub ocrotirea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. Aici, la slujba Vecerniei au participat aproximativ 40 de preoţi. Credincioşii prezenţi, dar şi cei aflaţi în nevoi au primit pachete cu alimente.
Ziua de 29 iunie a început cu oficierea Utreniei, a Acatistului Sfinţilor Apostoli şi a continuat, apoi, cu oficierea Dumnezeieştii Liturghii. Delegatul Înalt Preasfinţitului Mitropolit Teofan a fost părintele Ionel Roată. Acesta a transmis mesajul de binecuvântare şi aprecierea faţă de activitatea slujitorilor parohiei, evidenţiind faptul că în anul 1993 biserica - atât de frumoasă acum - se găsea în ruină. În cadrul Liturghiei, cei mai tineri credincioşi ai parohiei şi-au adus şi ei darul spre cinstirea Sfinţilor Apostoli, oferind un spectacol de muzică şi rugăciune. În acelaşi context a fost vernisată expoziţia de icoane a copiilor care frecventează cercul artistic-religios, condus de Ana Maria Axinte. „Trebuie investit în copii, pentru că aceasta este generaţia care va face ca la căpătâiul nostru, atunci când nu vom mai fi, candela să nu se stingă niciodată“, a subliniat pr. Vilie Doroşincă, parohul Bisericii „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“. (Nicolae Pintilie)