Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Sărbătoarea Ţării Făgăraşului
Cu ocazia hramurilor Mănăstirii "Brâncoveanu" de la Sâmbăta de Sus, a Bisericii "Sf Ioan Botezătorul" şi "Sf. Martiri Brâncoveni" din Făgăraş, moaştele de la Catedrala mitropolitană din Sibiu vor fi aduse în cele două sfinte aşezăminte spre închinare. Zilele acestea, Ţara Făgăraşului este în sărbătoare, cu ocazia hramurilor "Adormirea Maicii Domnului" şi a "Sfinţilor Martiri Brâncoveni".
La Mănăstirea "Brâncoveanu" de la Sâmbăta de Sus a fost adusă ieri, 13 august, racla cu moaşte de la Catedrala mitropolitană din Sibiu. Odoarele vor rămâne la mănăstire până mâine după-amiază, pentru ca pelerinii veniţi aici cu prilejul hramului "Adormirea Maicii Domnului" să se închine şi să le cinstească. Racla cu moaşte va fi dusă apoi la Biserica "Sf. Ioan Botezătorul" şi "Sfinţii Martiri Brâncoveni" din Făgăraş, lăcaş de cult care a primit anul trecut cel de-al doilea hram, când Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a vizitat şantierul bisericii şi a pus Ţara Făgăraşului sub ocrotirea Sfinţilor Români, cinstiţi la 16 august. "Racla cu moaşte va sta la Făgăraş în cursul zilei de luni, 16 august, de ziua Sfinţilor Martiri Brâncoveni şi pentru a marca sărbătoarea oraşului Făgăraş, organizată în fiecare an şi cunoscută tuturor ca "Zilele Făgăraşului"", ne-a spus marele eclesiarh al Catedralei mitropolitane din Sibiu, arhimandritul Macarie Ţuţul. Moaşte şi fragment din Sfânta Cruce Credincioşii din Ţara Făgăraşului au posibilitatea să se închine în aceste zile fragmentelor din moaştele pe care racla de la Catedrala mitropolitană din Sibiu le adăposteşte. Credincioşii se vor închina la moaştele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir, ale Sfântului Teodor Tyron, ale Sfântului Mucenic Laurenţiu de Brindisi, ale Sfinţilor Martiri Zotic, Atal, Camasis şi Filip de la Niculiţel, ale Sfinţilor Astion şi Epictet, ale Sfinţilor Cuvioşi de la Mănăstirea "Sf. Sava", ale Sfântului Nectarie de Eghina, ale Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, ale Sfântului Clement Romanul, precum şi un fragment din lemnul Sfintei Cruci.