În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Schitul Vovidenia al Mănăstirii Neamț şi-a serbat hramul
Programul liturgic al sărbătorii a început de sâmbătă seara, prin slujba Vecerniei cu Litia oficiată de un sobor de preoți şi diaconi, conduși de arhimandritul Benedict Sauciuc, starețul Mănăstirii Neamț. Cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele profesor Ioan Mihoc.
Bucuria praznicală a continuat cu un moment spiritual-cultural deosebit: lansarea noului compact disc „Bucură-te Împărăteasă Maică”, înregistrat recent în biserică de corul schitului. Momentul a continuat cu interpretarea câtorva cântări din noul album de către corala Vovideniei, condusă de arhidiaconul Ciprian Rusu, slujitor la Catedrala Mitropolitană din Iași.
A doua zi dimineața, au fost săvârșite Utrenia, Acatistul și Ceasurile, după care a fost oficiată Dumnezeiasca Liturghie de către Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, înconjurat de un sobor de slujitori. După citirea Sfintei Evanghelii, Preasfinția Sa a rostit un bogat cuvânt de învățătură, în care a accentuat istoricul prăznuirii, dar și modul în care această sărbătoare ne ajută în urcușul duhovnicesc către sărbătoarea mare și sfântă a Nașterii Domnului: „Prin sărbătoarea Vovideniei sau a Intrării în biserică a Maicii Domnului, Biserica ne pune la inimă ca să înnoim în noi gândul de recunoștință și dragoste către Maica Domnului, dar și gândul de nădejde că Dumnezeu lucrează în istorie, chiar și atunci când nu înțelegem, în clipe de criză, chiar și atunci când vedem în jurul nostru suferință, dezbinare, boală și moarte”.
La finalul slujbei, egumenul schitului, părintele arhimandrit Mihail Daniliuc, a mulțumit lui Dumnezeu pentru binecuvântarea trăită, precum și Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Preasfințitului Părinte Nichifor Botoșăneanul, clericilor și credincioșilor care au venit la slujbă.