Comunitatea din Satu‑Nou (Belceşti), județul Iași, atât de frumos unită în jurul părintelui paroh Andrei Florariu şi al preotului slujitor Vasile Florariu, va participa sâmbătă, 9 noiembrie, la sfinţirea ca
Școală de vară în Parohia Margine din Bihor
La Parohia Margine din Protopopiatul Marghita s-a desfășurat şcoala de vară „Copilăria la biserica din satul meu”. Partenerii parohiei în organizarea proiectului au fost: Asociația Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei (AFOREO), Primăria Comunei Abram și Frăția Ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, filiala Marghita, prin Ioan Daniel Miclean și prof. Cristian Chirobocea.
Inițiativa proiectului aparține preotului paroh Bogdan Feher și preotesei Diana Feher. Cei 53 de elevi participanți, proveniți din satele aparținătoare comunei Abram și din orașul Marghita, au participat la diferite activități: jocuri libere în natură, activități artistice (pictură pe sticlă, desen, jocuri ritmice, dansuri populare etc.), ale căror obiective au fost crearea sau întărirea relațiilor de prietenie, dezvoltarea aptitudinilor necesare vieții etc.
Copiii au învățat cântări bisericești și cântece patriotice, participând la sfinte slujbe oficiate în biserica parohială din Margine de către preotul paroh Bogdan Feher.
În fiecare zi a școlii de vară, atât în timpul pauzelor, cât și la finalul activităților, copiii au savurat preparate culinare tradiționale pregătite de gospodinele din sat.
În cadrul activităților artistice, copiii au pictat icoane pe sticlă sau desene ce au fost expuse la căminul cultural. La finalul școlii de vară, copiii împreună cu părinții lor au luat parte la Sfânta Liturghie săvârșită în biserica parohială, iar icoanele pictate au fost sfințite.
Elevii au beneficiat şi de cursuri oferite de un grup de cadre didactice de la școli din orașul Marghita: prof. înv. primar Ioana Bențe, prof. Silvia Iepure, prof. Cristian Chirobocea și Sergiu Duca, directorul Ansamblului folcloric „Floarea Barcăului”.
„Activitățile pe care le-am gândit pentru această școală de vară au fost practice, interactive, antrenante și au ajutat la dezvoltarea abilităților copiilor de a gândi, de a-și îmbunătăți performanțele școlare, emoționale și sociale”, a spus pr. Bogdan Feher. La final, copiilor le-au fost oferite diplome din partea organizatorilor.