În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
„Se observă o evoluţie a activităţilor organizate în cadrul proiectului Zilele Colegiului «Sfântul Nicolae»“
Joi, 4 decembrie 2014, în cadrul proiectului Zilele Colegiului „Sfântul Nicolae“, studenţii teologi ieşeni au organizat o manifestare deschisă publicului larg, intitulată „Seară la colegiu“ - ediţia a III-a. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa şi prestaţia Corului „Mira“ al Bisericii „Sfântul Nicolae“ Domnesc din Iaşi, de un recital de muzică folk susţinut de studentul teolog Leonard Luţia, de o prestaţie la violoncel, precum şi de punerea în scenă a unor piese de teatru susţinute de membrii „Aleph“, de membrii Colegiului „Sfântul Nicolae“ şi de studenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“. Slujbele religioase dedicate hramului colegiului au fost săvârşite la Biserica „Sfântul Sava cel Sfinţit“ din Iaşi, studenţii teologi dând răspunsurile la strană atât la slujba Vecerniei, cât şi la slujba Sfintei Liturghii.
Zilele Colegiului „Sfântul Nicolae“ au continuat cu manifestări şi evenimente deosebite. Astfel, în seara zilei de 4 decembrie, colegiul studenţilor teologi ieşeni şi-a deschis porţile pentru toţi cei doritori să participe la o manifestare cultural-artistică. „Seară la colegiu“, căci aşa s-a numit evenimentul studenţilor teologi deschis publicului larg, s-a bucurat de prezenţa şi prestaţia Corului „Mira“ al Bisericii „Sfântul Nicolae“ Domnesc din Iaşi, de un recital de muzică folk susţinut de studentul teolog Leonard Luţia, de prestaţia la violoncel a tânărului Alexandru Mocanu, precum şi de punerea în scenă a unor piese de teatru susţinute de membrii „Aleph“, de membrii Colegiului „Sfântul Nicolae“ şi de studenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“. Câştigătorii Campionatului de Fotbal al Facultăţii de Teologie din Iaşi au fost, de asemenea, premiaţi tot în cadrul „Serii la colegiu“.
La final, invitaţii au fost serviţi cu vin fiert, ceai, covrigi şi prăjituri.
„Cu ocazia celei de-a II-a ediţii a «Zilelor colegiului», sărbătorim şi un an de la înfiinţarea acestei comunităţi, un an plin de activităţi, proiecte şi evenimente. Am avut peste 100 de proiecte, traininguri, activităţi şi evenimente culturale, liturgice, administrative, sportive, pelerinaje şi excursii, precum şi multe ore dedicate voluntariatului. Am calculat că în acest an membrii colegiului au investit în jur de 1.500 de ore în dezvoltarea lor şi în proiecte pentru Facultatea de Teologie din Iaşi. «Seară la colegiu», eveniment organizat în totalitate de studenţi, a reprezentat un punct central al activităţilor «Zilelor colegiului»; a fost o manifestare reuşită, cu un public numeros“, ne-a declarat Valentin Iulian Ţoc, directorul Colegiului „Sfântul Nicolae“.
„Se observă o evoluţie a activităţilor organizate în cadrul proiectului Zilele Colegiului «Sfântul Nicolae». În primul rând, această evoluţie este legată de conştientizarea faptului că această comunitate este un dar al Sfântului Ierarh Nicolae, iar prin ceea ce se face la colegiu în această perioadă, încercăm cumva să întoarcem acest dar primit. În al doilea rând, nu pot să nu remarc o anumită formă de specializare a membrilor Colegiului «Sfântul Nicolae». Mă refer aici la abilitatea lor de a organiza un eveniment şi de a-i antrena şi pe cei pe care îi cunosc, prieteni, cunoştinţe, în aceste manifestări. Practic, abilitatea lor de a deveni buni mărturisitori cred că se îmbunătăţeşte prin intermediul acestor evenimente şi mă bucur să văd că acest lucru devine din ce în ce mai asumat de membrii colegiului. Până la urmă, despre acest lucru este vorba la colegiu: cum Îl primim pe Hristos şi cum Îl vestim pe Acesta lumii“, a subliniat şi arhim. Hrisostom Rădăşanu, consilierul educaţional al Arhiepiscopiei Iaşilor.
Slujbele dedicate hramului
În zilele de 5 şi 6 decembrie, studenţii teologi ieşeni, membri ai Colegiului „Sfântul Nicolae“ al Facultăţii de Teologie Ortodoxă, alături de directorul Valentin Iulian Ţoc, au ales să-şi sărbătorească ocrotitorul la Biserica „Sfântul Sava cel Sfinţit“. După ce vineri seara au participat la slujba Vecerniei Mari, sâmbătă, 6 decembrie, în ziua cinstirii marelui ierarh, studenţii teologi au dat răspunsurile la strană la Sfânta Liturghie oficiată de arhim. Hrisostom Rădăşanu, consilierul educaţional al Arhiepiscopiei Iaşilor, şi de pr. Mihai Prodan, inspector în cadrul Sectorului „Diaconia“ al Arhiepiscopiei Iaşilor.