În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Ședința anuală a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților
Membrii Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților s-au întrunit sâmbătă, 22 ianuarie 2022, în ședința anuală de lucru, în cadrul căreia s-a prezentat bilanțul întregii activități a eparhiei în anul 2021.
În deschidere, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, consilierii și inspectorii eparhiali, precum și membrii forului bisericesc, clerici și mireni, au participat la slujba Sfintei Liturghii și la cea de Te Deum, săvârșite în biserica mare a Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” de către Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al eparhiei.
În continuare, în Sala „Pimen Arhiepiscopul” a Centrului eparhial Suceava, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, după apelul nominal, s-au desfășurat lucrările ședinței de lucru, nu înainte de păstrarea unui moment de reculegere pentru părintele Mihai Argatu, fost membru al Adunării eparhiale, trecut la cele veșnice în luna decembrie a anului 2021.
În cadrul întâlnirii au fost prezentate rapoartele generale ale sectoarelor Administrației eparhiale. În acest fel, a fost evidențiată activitatea desfășurată pe parcursul anului trecut, dedicat de Biserica Ortodoxă Română pastorației românilor din afara României, dar și celor adormiți în Domnul, în toate domeniile de manifestare a vieții bisericești, stabilindu-se totodată obiectivele pentru anul 2022.
Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților își propune continuarea activităților misionare, educative, filantropice și culturale, precum și susținerea lucrărilor administrativ-economice, prin implicarea și cooperarea tuturor sectoarelor Centrului eparhial.
Dintre prioritățile anului în curs s-a evidențiat începerea lucrărilor de construcție a unui schit la Vadu Negrilesei, în apropierea locului de nevoință pustnicească al părintelui arhimandrit Cleopa Ilie.
Se mai urmăresc demararea unui program de burse la nivelul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și lansarea unei platforme digitale pentru profesorii de religie și pentru toți cei implicați în câmpul educației creștine în cuprinsul eparhiei, prin intermediul căreia să fie puse la dispoziție resurse utile, necesare pentru îmbunătățirea activității didactice la disciplina religie.