În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Şedinţa preoţilor din Protopopiatul Sibiu
La sediul Protopopiatului Sibiu a avut loc conferinţa administrativă lunară a preoţilor, condusă de protopopul Ioan Coşa. Pe ordinea de zi s-au aflat probleme de ordin administrativ, au fost comunicate ultimele hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi au fost transmise adrese ale Arhiepiscopiei Sibiului. Primul punct pe ordinea de zi a fost problema incompatibilităţii în funcţii în cadrul parohiilor sau a protopopiatelor. Fiecare caz în parte a fost discutat punctual, fiind elaborate şi evaluări. Au urmat discuţii despre modalităţile de susţinere financiară a lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, pentru ca Arhiepiscopia Sibiului să rămână pe locul al doilea, după Arhiepiscopia Bucureştilor, în lista eparhiilor care contribuie constant la această lucrare deosebită a Bisericii.
Un alt punct important pe ordinea de zi a şedinţei a fost comunicarea ultimelor hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Astfel, s-a reamintit preoţilor că Agenţia „Basilica Travel“ a Patriarhiei Română, prin centrele sale de la eparhii vine în sprijinul parohiilor sau protopopiatelor care doresc să realizeze pelerinaje la aşezăminte sfinte din ţară şi din străinătate. La centrul eparhial de la Sibiu există un birou de pelerinaje al agenţiei amintite, astfel încât preoţii au posibilitatea să apeleze la serviciile acestuia atunci când doresc să participe la un pelerinaj împreună cu enoriaşii. Cei 90 de preoţi din protopopiat au fost informaţi că în cadrul Arhiepiscopiei Sibiului a fost dată în funcţiune noua fabrică de lumânări, care are o linie de producţie modernă.
Conferinţa a constituit şi un prilej de a îl omagia pe protopopul Sava Popopovici Barcianu, la 200 de ani de la naştere. Evocarea a fost făcută de parohul de la Răşinari I, Nicolae Jianu, care a prezentat viaţa şi activitatea marelui preot cărturar. Un aspect interesant l-a constituit prezentarea legăturii dintre Sfântul Ierarh Andrei Şaguna şi familia Barcienilor, fiind amintită aprecierea făcută de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului: „Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei, a regăsit în familia Barcienilor autenticitatea valorilor, împletirea armonioasă a spiritualităţii, a culturii şi a românismului. Acurateţea gândirii şi simţirii a fost punctul comun al Barcienilor cu Mitropolitul Şaguna, iar ce a urmat, ca rod al legăturilor, nu a fost decât o firească şi fructuoasă consecinţă a unei lucrări de apostolat“. (Pr. Claudiu Curiban)