La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Seminar la Făgăraş despre vindecarea traumelor
Credincioșii celor două parohii făgărășene arondate Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Făgăraș-Cimitir au participat la seminarul cu tema „Cum pot fi vindecate rănile din sufletul nostru?” Întâlnirea a fost moderată de prof. Mihaela Ghițiu, publicist, autor de manuale, articole, eseuri, iniţiator de întâlniri destinate tinerilor. La evenimentul din 16 mai au fost prezenți și cei doi preoți parohi, pr. Liviu Petrașcu și pr. Laurențiu Urian, preotul pensionar Ioan Minu și pr. Ciprian Bâlbă de la Parohia Toderița.
Programul „Vindecarea traumei”, implementat sub egida Societății Biblice Interconfesionale din România și inițiat de Institutul Trauma Healing din Statele Unite ale Americii, se adresează celor care au trecut prin traume, răni sufletești.
„Îmbinând viața duhovnicească trăită în mod firesc în Biserică cu psihologia, acest program este potrivit lumii secularizate în care trăim, netezind calea spre Hristos. În cadrul seminarului a fost examinată nevoia omului de a fi ascultat de cineva, de a-și putea înțelege trăirile, de a-și exprima emoțiile, de a se vindeca sufletește. Rănile provocate de abuzul emoțional sau fizic, decepțiile, anxietatea, frustrarea, frica și alte traume sau răni sufletești au fost abordate interdisciplinar, psihologic și teologic”, a spus pr. Laurențiu Urian.