Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârșit la praznicul Botezului Domnului, 6 ianuarie, Sfânta Liturghie şi Sfințirea Mare a apei, conform rânduielii tradiționale, în Catedrala
Seminarii de planificare strategică la Iaşi
La sediul Fundaţiei "Solidaritate şi Speranţă" a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei s-au organizat, în perioada 28 februarie - 2 martie, lucrările seminarului cu tema "Planificarea strategică a serviciilor sociale în cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor". Scopul acestui seminar a fost prezentarea şi însuşirea de către participanţi a noţiunilor şi etapelor din planificarea strategică. La această sesiune de pregătire au participat lucrători ai departamentelor social-filantropice ale Arhiepiscopiei Iaşilor, împreună cu delegaţi ai protoieriilor şi ai unor aşezăminte din cadrul eparhiei. "Cursul face parte dintr-un şir de cinci module de pregătire ce vor fi organizate până în luna noiembrie a acestui an. Finalitatea acestui proces vizează coagularea unei strategii eparhiale cu privire la activitatea ce va fi desfăşurată pe plan social-filantropic, precum şi un plan operaţional pentru următorul an de implementare. Această etapă a proiectului a început la Tismana, unde au fost instruiţi delegaţii Arhiepiscopiei Craiovei, şi a continuat la Buşteni cu delegaţii din Arhiepiscopia Bucureştilor", ne-a declarat părintele consilier patriarhal Dorel Moţoc, coordonator programe europene în cadrul Sectorului Social-filantropic al Patriarhiei Române.
Proiect de dezvoltare a capacităţii organizaţionale Activităţile prezentate fac parte din proiectul "Reţea teritorială de furnizori creştini de servicii sociale - parteneri strategici în domeniul incluziunii sociale", proiect cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU şi implementat în arhiepiscopiile Bucureştilor, Iaşilor şi Craiovei de Organizaţia Internaţională de Caritate Creştin-Ortodoxă (IOCC România), în parteneriat cu Patriarhia Română şi Federaţia Filantropia. Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea capacităţii organizaţionale a Bisericii Ortodoxe Române (BOR) la nivelul Administraţiei Patriarhale şi a trei eparhii (B, DJ, IS) din România - ca fază-pilot a unui plan pe şapte ani de dezvoltare a capacităţii la nivel naţional, astfel încât BOR să devină cel mai puternic partener strategic al Guvernului în domeniul incluziunii sociale.