De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Seri de rugăciune în Postul Crăciunului pe Valea Bistriţei
Parohiile de pe Valea Bistriţei care aparţin de Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, au desfăşurat de la începutul lunii decembrie 2014 o serie de manifestări religioase şi culturale. Acestea au avut menirea de a aduce bucurie şi lumină în sufletele credincioşilor din zona Broştenilor, mai ales că rugăciunile au fost completate cu recitaluri de colinde.
În Parohia Cotârgaşi - Broşteni, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, s-a încheiat aseară, 19 decembrie 2014, seria slujbelor misionare de pe Valea Bistriţei. Acestea au debutat pe 6 decembrie 2014, în ziua pomenirii Sfântului Ierarh Nicolae. Astfel, credincioşii din şase parohii din părţile Broşteniului (Broşteni 1, Broşteni 2, Cotârgaşi, Holda, Crucea, Chiril) au asistat în fiecare săptămână la Taina Sfântului Maslu, precedată de Agheasma mică. În acelaşi timp, sfintele slujbe au fost urmate de concerte de colinde susţinute de Corala „Evanghelion“ a preoţilor din Bazinul Dornelor şi de copiii de la şcolile parohiilor care s-au alăturat acestui program deosebit. „Preoţii de pe Valea Bistriţei şi din Bazinul Dornelor au căutat în perioada premergătoare sărbătorii Naşterii Domnului să intensifice programul liturgic. Astfel, în fiecare seară s-a oficiat Taina Sfântului Maslu prin rotaţie în cele şase parohii. Slujbele au fost urmate de citirea mai multor rugăciuni de dezlegare şi de sănătate. Ne-am dorit ca prin intermediul sfintelor slujbe, oficiate de soborul numeros de preoţi, credincioşii din parohiile noastre să aibă mult folos duhovnicesc“, a relatat pr. Nicolae Dolgu de la Parohia Cotârgaşi. Pe lângă prezenţa la rugăciune, Corala «Evanghelion» a susţinut în această perioadă concerte de colinde în mai multe aşezăminte de ocrotire socială din zona Dornelor şi de pe Valea Bistriţei, pentru a vesti astfel Naşterea Domnului Hristos, ce a venit pe pământ pentru a mântui neamul omenesc. „Prin activitatea liturgică şi culturală am căutat să aducem în inimile enoriaşilor noştri bucuria deplină a venirii în lume a Mântuitorului Iisus. Cu toţii am trăit clipe deosebite în cadrul sfintelor slujbe şi în timpul concertelor de colinde, mai ales că mulţi credincioşi au răspuns chemării Bisericii de a se ruga împreună“, a adăugat pr. Nicolae Dolgu.