Comunitatea din Satu‑Nou (Belceşti), județul Iași, atât de frumos unită în jurul părintelui paroh Andrei Florariu şi al preotului slujitor Vasile Florariu, va participa sâmbătă, 9 noiembrie, la sfinţirea ca
Sesiune de admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București
Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universității din București își deschide și în această vară porțile pentru absolvenții de liceu care doresc să se înscrie la unul din cele patru programe de licență, dar și pentru licențiații care pot opta pentru unul din cele opt programe de masterat.
Liceenii absolvenți ai examenului de bacalaureat, precum și licențiații care doresc să îmbine studiul teologic academic și orientarea pastorală sunt invitați să se înscrie la cele 12 programe de studii puse la dispoziție de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București.
Părintele lect. dr. Cosmin Pricop, decanul facultății bucureștene, a oferit detalii privind programele de studii disponibile în cadrul instituției de învățământ teologic universitar din Capitală, precum și despre proiectele de colaborare cu alte instituții similare din străinătate.
„Facultatea noastră oferă programe de studii atât la nivel de licență, cât și la nivel de master și apoi și la nivel de doctorat. În cazul studiilor de licență avem patru specializări - Teologie Pastorală, Teologie Didactică, Teologie Asistență Socială și Teologie Artă Sacră. La nivelul studiilor de master oferim zece programe de studii. Pe lângă cele patru teologice, sunt și alte programe apărute în ultimii ani din dorința facultății de a răspunde unor semnale concrete venite din zona cotidianului. Astfel, avem programe de turism, de management bisericesc, de comunicare și comuniune. Aceste programe noi vin să completeze programele clasice pentru ca toți cei interesați să își poată completa studiile sau pentru a le nuanța, ducându-le într-o direcție mai nișată. Evident, avem și studii de doctorat, unde parcursul început la licență și master poate fi continuat cu o teză de doctorat întocmită sub coordonarea unuia dintre cei 14 îndrumători de doctorat care pot oferi candidaților interesați sprijinul și consultanța necesară. În același timp, facultatea noastră se bucură de relații internaționale pe măsură, atât în cadrul programului ERASMUS-CIVIS, cât și al unor parteneriate pe care le avem sau pe care dorim să le dezvoltăm. Unul dintre proiectele de viitor la care ne gândim este dezvoltarea unui parteneriat cu Institutul Teologic «Sfântul Vladimir» din New York, având în vedere că unul dintre colegii noștri predă și acolo, lucru care facilitează un astfel de parteneriat. Ne dorim să oferim studenților noștri și această componentă internațională, foarte importantă astăzi, pe care o recomand cu toată deschiderea, pentru că aceasta contribuie la formarea propriei viziuni teologice”, a declarat pentru TRINITAS TV părintele decan.
Înscrierile se vor desfășura în perioada 4-19 iulie la Secretariatul facultății. Prima probă a examenului de admitere va avea loc în data de 23 iulie pentru studiile universitare de licență, iar în 24 iulie se va desfășura interviul pentru admiterea la toate programele de master. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 31 iulie.