În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Sfântă Liturghie oficiată de doi arhierei,în Parohia Capu Câmpului
Enoriaşii Parohiei „Sfântul Nicolae“ din Capu Câmpului, judeţul Suceava, au avut în mijlocul lor duminica trecută oaspeţi de seamă. Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, au oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohială a acestei comunităţi.
În Duminica a 28-a după Rusalii, a Sfinţilor Strămoşi, 14 decembrie 2014, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, au slujit Sfânta Liturghie la Parohia Capu Câmpului. Slujba arhierească a avut loc în Biserica „Sfântul Nicolae“, răspunsurile la strană fiind date de Corul parohial „Vox Campus“. Toţi coriştii prezenţi la slujbă au purtat costume naţionale. La finalul Sfintei Liturghii, PS Părinte Macarie a ţinut cuvânt de învăţătură, după care toţi credincioşii prezenţi au fost invitaţi la o agapă.
„Momentul coliturghisirii a doi arhierei, însoţiţi de un distins sobor de preoţi şi diaconi, a fost unul înălţător pentru comunitatea noastră. În istoria parohiei noastre nu se aminteşte vreodată că ar mai fi avut loc un asemenea eveniment. Prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen a avut ca scop binecuvântarea lucrărilor de reparaţie a sfântului locaş, dar în acelaşi timp şi de încurajare a credincioşilor pentru continuarea şi desăvârşirea tuturor activităţilor derulate în parohie“, ne-a declarat pr. Ciprian Curcă, parohul Bisericii „Sfântul Nicolae“ din Capu Câmpului.
Biserica „Sfântul Nicolae“ din comuna Capu Câmpului este aşezată chiar în centrul satului. Fiind cel mai vechi locaş de cult din această zonă, este considerată biserica-mamă, deoarece în localitate se mai afla încă o biserică ortodoxă. Biserica „Sfântul Nicolae“ este o construcţie de zid, aflată în prezent în ample lucrări de renovare. Începuturile sale se situează în jurul anul 1934, când a fost construită o biserică mică, de lemn. Din 1987 şi până în 1994, locaşul de cult a suferit lucrări de subzidire, astfel că în 1994 este târnosită biserica nouă. În această perioadă de lucru s-a trecut şi la pictură interioară. Clopotniţa şi casa de prăznuire întregesc complexul parohial. (T. Rusu)