În Ajunul Crăciunului, marți, 24 decembrie 2024, a avut loc la Catedrala Patriarhală din Capitală un concert de colinde susținut de Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române și de Grupul psaltic
Sfânta Muceniţă Varvara, prăznuită în salina din Ocnele Mari
Sâmbătă, 4 decembrie, în ziua prăznuirii Sfintei Muceniţe Varvara, Preasfinţitul Emilian Lovişteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica din Salina Ocnele Mari, care şi-a serbat hramul. La sfârşitul slujbei, PS Episcop a rostit un cuvânt de învăţătură, în care a elogiat viaţa şi martiriul Sfintei Muceniţe, sfătuindu-i totodată pe cei de faţă să-i urmeze exemplul în lucrarea pentru mântuirea sufletului. La eveniment a participat şi Înalt Preasfinţitul Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, care i-a binecuvântat pe credincioşi.
Răspunsurile la strană au fost date de Corala "Sfântul Antim Ivireanul" a Arhiepiscopiei Râmnicului, condusă de prof. Cristian Marian Stroie. La eveniment au mai participat şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale, angajaţi ai salinei, preoţi şi credincioşi din parohiile vecine şi numeroşi turişti din ţară. Bisericuţa cu hramurile "Sfântul Gheorghe" şi "Sfânta Varvara" a fost amenajată în Salina Ocnele Mari prin contribuţia conducerii şi personalului de la Exploatarea Minieră Vâlcea şi de la Primăria Ocnele Mari, cu largul concurs al părintelui Petre Veţeleanu din Parohia Trăistari, care administrează actualmente sfântul lăcaş. Salina Ocnele Mari este amenajată la 225 de metri în subteran. În cadrul parcului de agrement din salină, pe lângă bisericuţa cu hramurile "Sfântul Gheorghe" şi "Sfânta Varvara", mai există şi un muzeu în care se regăsesc atât exponate specifice mineritului, cât şi obiecte ce ţin de istoria bogată a localităţii, un restaurant, magazine de suveniruri, o bază sportivă şi spaţii de joacă pentru copii.