În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Sfânta Varvara sărbătorită la Ocnele Mari
În ziua prăznuirii Sfintei Muceniţe Varvara, marţi, 4 decembrie, Preasfinţitul Emilian Lovişteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica din Salina de la Ocnele Mari, care şi-a serbat ocrotitoarea. Sărbătoarea Sfintei Muceniţe Varvara, ocrotitoarea spirituală a minerilor, constructorilor şi arhitecţilor creştini ortodocşi, a început luni, 3 decembrie, după-amiază, prin slujba de Priveghere. A doua zi, dis-de-dimineaţă, în Salina de la Ocnele Mari a fost adusă spre închinare, de la Arhiepiscopia Tomisului, o raclă cu fragmente din moaştele Sfintei Muceniţe Varvara.
În cuvântul de învăţătură rostit în cadrul Sfintei Liturghii, PS Emilian Lovişteanul a elogiat viaţa şi martiriul Sfintei Muceniţe Varvara, evidenţiind credinţa, răbdarea şi iubirea jertfelnică pentru Domnul Hristos, de care a dat dovadă în faţa păgânismului propovăduit, în vremea aceea, până chiar şi de tatăl ei. La final, arhiereul râmnicean a mulţumit tuturor celor care au organizat această înălţătoare sărbătoare creştină ortodoxă şi i-a binecuvântat pe credincioşii prezenţi, oferindu-le în dar cărticele de rugăciuni. De asemenea, PS Emilian a dăruit tânărului Laurenţiu Ploscaru, medaliat cu aur la concursurile europene şi Balcaniada de Matematică, o icoană cu Maica Domnului, o icoană cu Sfânta Varvara şi mai multe cărţi religioase. După Sfânta Liturghie, Corul de copii al Parohiei Trăistari din Ocnele Mari, care sunt implicaţi în proiectul "Hristos împărtăşit copiilor", sub îndrumarea părintelui paroh Petre Veţeleanu şi a prof. Dumitru Marius Neagu, au susţinut un microrecital de colinde tradiţionale româneşti. La iniţiativa preotului paroh Petre Veţeleanu, începând de anul acesta, Parohia Trăistari a dezvoltat proiectul "Spirit românesc", prin care a fost constituită o bursă numită "Preot Gheorghe Veţeleanu". Aceasta a fost acordată tânărului Laurenţiu Ploscaru, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari" din Râmnicu Vâlcea.