În Ajunul Crăciunului, marți, 24 decembrie 2024, a avut loc la Catedrala Patriarhală din Capitală un concert de colinde susținut de Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române și de Grupul psaltic
Sfântul Cuvios Gheorghe din Drama, sărbătorit la Paraclisul istoric al Reşedinţei Patriarhale
Sfântul Cuvios Gheorghe, Mărturisitorul din Drama, a fost prăznuit ieri pentru prima dată în Biserica noastră, după ce, în data de 28 octombrie 2015, Sfântul Sinod a hotărât înscrierea lui în calendarul Bisericii Ortodoxe Române, cu data de prăznuire la 4 noiembrie. Ieri, la Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” al Reşedinţei Patriarhale, unde se află racla cu o părticică din moaştele Sfântului Cuvios Gheorghe, a fost oficiată Sfânta Liturghie în cinstea Mărturisitorului din Drama. Slujba a fost săvârşită de părintele protosinghel Lucian Bujor, inspector eparhial la Reşedinţa Patriarhală.
Sfântul Cuvios Gheorghe Mărturisitorul a vieţuit între anii 1901 şi 1959. A fost hirotonit preot în anul 1925 de un ierarh georgian. Cuviosul Gheorghe a plecat în Grecia în anul 1929 și s-a așezat în satul Sipsa (astăzi Taxiarhes), de lângă Drama, întrucât ţinutul natal Pont era acum sub stăpânire turcă, odată cu înființarea Republicii Turcia, cu trasarea noilor frontiere între Turcia şi Grecia şi a schimbului de populații din 1923. Aici, în Sipsa, Sfântul Cuvios Gheorghe a desfășurat o bogată lucrare duhovnicească în rândul credincioșilor. În anul 1936 a călătorit ca pelerin în Țara Sfântă, cuprins de dorul de a vedea locurile unde Hristos Domnul a înfăptuit mântuirea lumii. Întors la Sipsa, Cuviosul Gheorghe a hotărât să construiască o mănăstire, cu hramul „Înălțarea Domnului”, ridicând o modestă biserică și câteva locuințe în anul 1939. În anul 1959 și-a prevăzut sfârșitul, vestind aceasta ucenicilor apropiați. În zorii zilei de 4 noiembrie, după ce s-a rugat înaintea icoanei Maicii Domnului, Cuviosul Mărturisitor Gheorghe și-a dat sufletul în mâinile Mântuitorului Hristos. A fost înmormântat lângă ctitoria sa de Mitropolitul Filip de atunci al Dramei.