În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Sfântul Ierarh Nectarie cinstit în Arhiepiscopia Dunării de Jos
Cinstirea Sfântului Ierarh Nectarie a fost prilej de bucurie și de evlavie deosebită pentru câteva biserici și așezăminte social-filantropice din Eparhia Dunării de Jos care îl au ca ocrotitor spiritual pe acest sfânt grabnic vindecător.
Unul dintre locașurile de cult care îl au ca ocrotitor pe Sfântul Nectarie este biserica din incinta Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Apostol Andrei” din orașul Galați. În ziua hramului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian s-a aflat în mijlocul preoţilor profesori, cadrelor didactice şi al elevilor seminariști. Cu această ocazie, a fost adusă icoana cu moaştele Sfântului Ierarh Nectarie, aflată în patrimoniul sacru al Reședinței Arhiepiscopiei Dunării de Jos. În biserica seminarului gălăţean, în faţa icoanei Sfântului Ierarh Nectarie, Arhiepiscopul Dunării de Jos a citit Acatistul acestui sfânt taumaturg şi a rostit rugăciuni speciale pentru toţi bolnavii şi pentru cei aflaţi în suferinţă.
În continuare, un sobor de preoţi profesori din cadrul acestei unităţi de învăţământ a oficiat Sfânta Liturghie şi Parastasul pentru cadrele medicale, ctitorii şi elevii trecuţi la cele veşnice.
De la Seminarul Teologic din Galaţi, chiriarhul Dunării de Jos a mers la Spitalul de recuperare şi boli cronice „Sfântul Nectarie” din municipiul Brăila, care de un an, în urma unui Act bisericesc de cooperare şi de filantropică lucrare, îl are ca ocrotitor spiritual pe Sfântul Nectarie Taumaturgul, în interiorul unității medicale fiind amenajată și o capelă cu toate cele necesare slujirii.
În cadrul spitalului, ierarhul a rostit rugăciuni speciale pentru cei internaţi în această unitate medicală şi a ţinut un cuvânt de învăţătură despre viaţa Sfântului Nectarie, încredinţându-i pe cei aflaţi acolo de binecuvântarea, ajutorul şi alinarea în suferinţă, pe care acest sfânt vindecător le aduce în viaţa noastră, mai ales atunci când suntem afectaţi de boli şi îi cerem ajutorul cu credinţă.
Personalul medical a primit la finalul vizitei duhovniceşti cărţi de rugăciune, calendare, iconiţe, DVD-uri, cărţi de zidire sufletească şi revista eparhială „Călăuză Ortodoxă”.